DEČKO KOJEG ZOVU NOVI DYLAN / U svibnju novi album Conora Obersta

Image

Postava koju smo prije nekoliko mjeseci gledali i slušali u Zagrebu uskoro kreće na turneju.

23.2.2009.
17:31
VOYO logo

Americana kantautor Conor Oberst, vlasnik laskave titule "novi Dylan", početkom svibnja objavljuje drugi album otkad je prestao snimati s Bright Eyes. Uzmemo li u obzir da se postava njegovog bivšeg benda konsantno mijenjala i da je i u Bright Eyes pisao sve pjesme, neke bitne razlike tu nema.                       

Na "Outer South" Conora je pratio peteročlani sastav The Mystic Valley Band kojeg smo jesenas mogli provjeriti na izvrsnom koncertu u zagrebačkom Pauku. Materijal kompletno potpisuje Oberst iako izjavljuje kako je riječ o "bendovskoj ploči nastaloj spajanjem energija šestorice prijatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promotivna turneja starta mjesec dana ranije, prvo po Sjedinjenim Državama, a zatim i diljem svijeta. S obzirom na euforičnu atmosferu zagrebačkog koncerta ne bi nas začudilo da ponovno navrati i u naše krajeve.

Conor Oberst jedna je od najtalentiranijih, ali i najčudnijih pojava na svjetskoj glazbenoj sceni. Svoju darovitost nerijetko je zasjenio hiperprodukcijom pa se, uz nekoliko istinskih remek-djela, u njegovoj pjesmarici našlo mjesta i za katastrofe poput elektronskog debakla "Digital Ash in a Digital Urn". Nadajmo se na "Outer South" nije jedna od njih.                    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo