unikatan suvenir / U staklenkama ukrotila orkanski vjetar: 'Pag ima more brendova, a ovo je jedan od njih'

Image
Foto: Facebook/Rosana Fabijanic

Tvrdi kako svoje staklenke puni burom tako da ih ostavi na otvorenom za vrijeme dok bura puše

11.2.2019.
18:05
Facebook/Rosana Fabijanic
VOYO logo

Prije nekoliko dana pisali smo o "Karlovačkoj magli", jednom od novijih suvenira Grada Karlovca, a pažnju nam je danas privukla paška bura u staklenci čija je idejna začetnica Rosana Fabijanić s Paga.

U razgovoru za Vijesti.hr otkriva kako je došla na ideju za izradu unikatnog suvenira. "Ideja o pakiranju bure ali u formi šale odavno je prisutna. Kad su u zagađenom Pekingu navodno uvozili čisti zrak, znali smo se šaliti da bi im jedna pošiljka bure dobro gošla.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pag ima more brendova, a bura je jedan od njih. Nije novost da ljudi prodaju flaširani zrak, dehidriranu vodu ili pak maglu. Ali moje staklenke stvarno se pune burom", kazala je gospođa Fabijanić.

'U njima ostaje i vizualni trag prašine što ju je bura donijela'

Image

U staklenkama ukrotila orkanski vjetar: 'Pag ima more brendova, a ovo je jedan od njih'

Image

U staklenkama ukrotila orkanski vjetar: 'Pag ima more brendova, a ovo je jedan od njih'

Tvrdi kako svoje staklenke puni burom tako da ih ostavi na otvorenom za vrijeme dok bura puše. "Kad ih zatvorim, u njima ostaje i vizualni trag slane prašine što ju je bura donijela preko morskih valova", objašnjava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staklenke s burom su, priča, u radnoj verziji te trenutno traži adekvatan dizajn za konačan proizvod. Gospođa Fabijanić u planu ima i punjenje staklenki ljetnim maestralom, laganim osvježavajućim vjetrom s mirisom smilja i kadulje.

Inače, u svoje slobodno vrijeme, kako nam objašnjava, u domaćoj radinosti izrađuje lokalne, paške suvenire poput torbi, cekera od platna na kojima rukom crta pašku čipku, mirisne jastučiće punjene smiljem, lavandom i ružmarinom, platnene vrećice sa suhom kaduljom za čaj, vrećice sa paškom soli te mnoštvo drugih stvari koje možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo