VELIKI NAPREDAK /

U sklopu projekta 'Zaželi' Vukovar zapošljava 50 žena koje će pomagati starima i nemoćnima

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Projekt je namijenjen zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju, a provodit će se u teško dostupnim područjima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka

9.1.2018.
12:26
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor za sudjelovanje u programu „Zaželi – program zapošljavanja žena" kojega, u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, piše Sib.hr.

„Grad Vukovar kroz program „Zaželi" dobiva sedam i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava te je time grad koji je povukao najviše sredstava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno četvrti u Republici Hrvatskoj. Putem ovoga programa na dvije godine zaposlit će se 50 žena koje će se podijeliti na 300 korisnika", objašnjava Penava.

Dodaje kako je "riječ najvećem i najbržem projektu unutar Europskog socijalnog fonda. Ističe kako će se zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava je 400.900.000,00 kuna. Minimalna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu može iznositi 900.000,00 kn, dok je najviša predviđena vrijednost projekta 10.000.000,00 kn. Prihvatljivi troškovi projekata financirat će se u potpunosti (100% troškova).

I đakovačka udruga Svjetlost u sudjeluje u projektu “Zaželi”. Socijalno-humanitarna udruga Svjetlost Đakovo jučer je u Vukovaru potpisala ugovor o sudjelovanju u programu zapošljavanja žena Zaželi, kojim će se omogućiti zapošljavanje 15 dugotrajno nezaposlenih žena, piše Sib.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo