U RIJECI SU NA SNAZI NOVA 'PRAVILA PONAŠANJA': / Na snazi će biti do najmanje 14. travnja! Evo što se sve mijenja...

Image

Grad Rijeka uvodi dodatne mjere u cilju prevencije širenja zaraze korona virusom

16.3.2020.
22:38
VOYO logo

U cilju prevencije širenja zaraze korona virusom, Grad Rijeka zajedno sa svojim trgovačkim i komunalnim društvima donio je dodatne mjere zaštite koje će biti na snazi do 14. travnja 2020. godine, uz praćenje svih novih naputaka i odluka nacionalnog stožera civilne zaštite. Grad Rijeka, nakon što je prošlog tjedna odgodio sve kulturne i sportske manifestacije te zatvorio svoje ustanove u kulturi i ograničio rad sportskih objekata kojima upravlja, uvodi dodatne mjere u cilju prevencije širenja zaraze korona virusom, javlja riportal.net.hr.

Od 16. ožujka do 14. travnja 2020. godine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpunosti se zatvaraju svi sportski objekti koji su u vlasništvu Grada Rijeke ili njima upravlja TD Rijeka sport.

Zatvara se za građane i Gradska knjižnica Rijeka, a korisnici se upućuju na mogućnost korištenja usluge e-knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva upravna tijela gradske uprave Grada Rijeke nastavljaju raditi u redovnom radnom vremenu s time da se izravan rad sa strankama svodi na minimum te će se on odvijati primarno putem telefona, pošte ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima u neposrednom kontaktu sa strankama.

Stranke koje traže razgovor s referentom ne primaju se u uredima službenika nego isključivo u šalter Sali za licitacije na Titovom trgu 3 i vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16. Predaja podnesaka za sve odjele gradske uprave obavlja se isključivo u pisarnici na Titovom trgu 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šalter – sale trgovačkih i komunalnih društava Grada Rijeke nastavljaju redovni rad na način da će primati stranke uz pojačane higijensko- sanitarne mjere te ograničavanje broja stranaka u prostorima šalter – sala.

KD Vodovod i kanalizacija, KD Čistoća i Energorad u šalter salama organiziraju svaki radni dan od 7-12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o mjerama smanjenja rizika širenja zaraze će biti izvješena na svim oglasnim pločama, te na ulazima u zgradu.

KD Kozala daje preporuku građanima da sahrane pokojnika organiziraju u krugu obitelji.Dogovor oko organizacije sahrane potrebno je da prethodno najaviti pozivom na broj prijemnog ureda 208-720, 208-721. Ostale informacije dostupne su građanima na besplatni broj telefona 0800 248 247.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KD Autotrolej uvodi nove mjere za putnike: ukida ulaz na prva vrata – svi putnici ulaze i izlaze na druga, treća odnosno četvrta vrata (ovisno o vrsti i tipu autobusa), vozački prostor se odvaja od putničkog salona na način da je fizički odijeljen (tako da putnici ne mogu dolaziti u doticaj s vozačem), validacija i poništavanje karata (RCC, Smartica i karte za poništavanje), se i nadalje odvija s tim da su validator i PEL poništivač premješteni iza vozača (iza prednjeg dijela vozila),

Ukida se prodaja karata kod vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja mjesečnih i ostalih autobusnih karata vršit će se, kao i do sada, na kioscima i on –line, te na svim prodajnim mjestima Autotroleja uz pojačane higijensko-sanitarne mjere i ograničavanje broja osoba na šalterima prodajnih mjesta.

Također, s obzirom da nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, od srijede, 18.3.2020. godine na snazi će biti vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi za starije osobe ne rade, no distribucija pučke kuhinje se neometano odvija kao i do sada na sljedećim punktovima: Klub starijih osoba Pećine, Belveder, Potok i Zamet.

Mjesni odbori će odgovore strankama dostavljati isključivo e-mailom ili poštom, a prostori mjesne samouprave do daljnjega se neće davati na korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke tijekom dvotjedne obustave odgojno – obrazovnih procesa u svojim ustanovama, imaju organiziran prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.

Apelira se na sve građane da i nadalje odgovorno poštuju i pridržavaju se svih mjera opreza te prate upute nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Rijeka je u stalnom kontaktu s Stožerom civilne zaštite Primorsko –goranske županije te će, kao i do sada, primjenjivati sve mjere sprječavanja širenja zaraze korona virusom koje budu donesene na nacionalnoj razini.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo