1200 osnovnoškolaca / U Ivanić-Gradu svečano otvorene 22. Plazma Sportske igre mladih

Image
Foto: Sportske igre mladih

Veliko otvorenje održalo se 16.5. s početkom u 12 sati na sportskom parku Zelenjak u Ivanić- Gradu

16.5.2018.
20:00
Sportske igre mladih
VOYO logo

Ivanić-Grad je danas postao sportsko-edukativni centar Hrvatske. Sportski park Zelenjak preplavili su osnovnoškolci i srednjoškolci iz Ivanić- Grada i okolice. Svečani program je započeo pozdravima i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili izaslanica Vlade RH, Janica Kostelić, državna tajnica središnjeg državnog ureda za šport, Zdravko Marić,predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić- Grada.

Plamen Plazma Sportskih igara mladih donijeli su Branko Zorko, višestruki hrvatski Olimpijac u atletici i Jakov Bunjevac, bivši viceprvak svijeta i Europe u karate i trenutno igrač rukometnog kluba Ivanić u pratnji malih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sportske igre mladih

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1200 osnovnoškolaca s područja Ivanić-Grada i okolice koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, turniru u odbojci i malom nogometu. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.

U natjecanje u graničaru s djecom spremno su se uključili i Janica Kostelić, Zravko Marić i Javor Bojan Leš i pokazali svoj sportski duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na događanju su bil i veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se  provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja  ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. 

Image
Foto: Sportske igre mladih

Školarci i građani mogli su naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Vatrogasci su dijelili  svoja iskustva i znanje te upoznala djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirali su edukativne radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plazma promotori osigurali su fine kekse kao predah između natjecanja i aktivnosti. Coca- Cola kutak bio je pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode smo prikupljati za recikliranje

U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Misija je Plazma Sportskih igara mladih da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i educiraju djecu i mlade od najranije dobi pozitivnim vrijednostima. Kao najmasovnija sportska manifestacija u  Europi pružaju priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od ožujka do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i utrka na 60m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22 godine  broj sudionika prešao je impozantnu brojku od milijun i 500 sudionika. Plazma Sportske igre mladih održavaju se u 114 gradova u Hrvatskoj, 58 gradova u Srbiji i 38 gradova i općina u Bosni i Hercegovini. Samo u 2017. godini sudjelovalo je više od 160.000 djece i mladih, dok u 2018. Bilježimo rušenje svih rekorda po broju sudionika i mjesta održavanja. Coca-Cola Cup, turnir u malom nogometu ove godine održat će se su 90 gradova i imat će više od 32.000 sudionika.

Image
Foto: Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih nisu samo prepoznate u zemljama domaćinima. One su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržane od ambasadora Sportskih igara mladih, javnih osoba koje su prepoznale važnost rada sa mladima. Između mnogih istaknutih javnih osoba ambasadorima Sportskih igara mladih postali su: Sir David Richards, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Goran Eriksson, Lennart Johansson, Franz Beckenbauer, Jose Navarro, Arkady Dvorkovich te naš neizostavni Luka Modrić, kao i mnogobrojni drugi sportaši: Dario Srna, Nemanja Matić i Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo