odmor u rh /

U Hrvatskoj je oko 100 tisuća stranaca: 'Nije špica sezone i klima nam odgovara'

U Njivicama se pune vile, kampovi i hoteli

3.6.2021.
7:00
VOYO logo

Uoči sutrašnjeg blagdana Tijelova u Hrvatskoj se odmara 112 tisuća gostiju. Od toga je 100 tisuća stranaca, a najbrojniji su Nijemci, Austrijanci, Poljaci, Česi i Slovenci. Istra, Kvarner i Splitsko-dalmatinska županija imaju najviše turista.

Produženi vikend donosi ljetnu atmosferu u omišljanskom kampu, a bit će i sve punija. Broj rezervacija raste iz dana u dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sinoć smo došli, samo za dvije noći. Pošto uvijek idemo ovako prije sezone, kratko, a onda u ljeto idemo dole, u Dalmaciju, a na jesen ponovno tu'', rekao je Rok Bešter, slovenski turist.

U Njivicama se pune vile, kampovi, hoteli. Jedan hotel otvara sutra i sve mora biti spremno za goste koji dolaze u većem broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U većini slučajeva su naši stari gosti koji nam već godinama dolaze u naš resort, ali najave su dobre i s individualnog segmenta, novi gosti dolaze i zadovoljni smo'', kazala je Anamarija Maletić, direktorica hotela u Njivicama.

A zadovoljstvo je obostrano. Njemačka je obitelj imala niz želja pri odabiru odredišta, sve su ispunjene u Njivicama.

''Vila nam se jako sviđa jer je moderna. Mi smo obitelj s troje djece. Nije špica sezone i klima nam odgovara'', izjavila je Denise Sommer iz Njemačke.

Image
IZAZOVI TURISTIČKE SEZONE /

Kako će izgledati turistička sezona pod maskama? Pod površinom vreba veliki problem

Image
IZAZOVI TURISTIČKE SEZONE /

Kako će izgledati turistička sezona pod maskama? Pod površinom vreba veliki problem

Uživa se od sjevera do juga. Austrijanci više ne moraju u karantenu po povratku iz Hrvatske pa u miru spajaju blagdanske dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Došli smo u Murter preko produljenog vikenda i sretni smo. Vrijeme je lijepo i sve je u redu'', rekla je turistica iz Austrije Maria Raholds.

''Članovi jaht kluba u Austriji, a ujutro imamo susret brodova u Smokvici i zato smo ovdje'', kazao je Franz Raholds iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksuzni murterski apartmani bukirani su mjesecima unaprijed. Vlasnik kaže da je formula ustvari jednostavna- toplina domaćina i kvaliteta koju današnji turizam zahtjeva. 

''Što se tiče same sezone smo već 90 posto bukirani, što se tiče krajem šestoga, sedmi, osmi mjesec. Tako da više nemamo kapaciteta u apartmanima. Međutim, mi smo odlučili proširiti naš kapacitet i radimo šest soba vrhunske kvalitete, gdje ćemo ih pusti tu prodaju za jedno desetak dana'', kazao je Joso Ježina, vlasnik apartmana u Murteru.

Turističke vijesti koje zvuče kao one od preklani. Hrvatskoj je obali teško odoljeti.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo