U gašenje 'stojedinice' upletena je vlast

11.8.2011.
18:47
VOYO logo

Mišljenje je to Hrvatskog novinarskog društva koje je reagiralo na odluku Vijeća. Njome je, tvrde, gotovo potpisano gašenje tog kultnog zagrebačkog radija.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka upozorava da takva odluka u neizvjesnost stavlja i 23 novinara koji su posljednjih šest mjeseci dobivali minimalnu plaću, a Radio im duguje i nekoliko plaća od ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realizacijom ponude Media servisa od 15,1 milijuna kuna za kupnju Stojedinice bile bi isplaćene plaće bivših i sadašnjih novinara, prema sudskoj odluci bili bi isplaćeni i ostali vjerovnici među kojima bi najviše novca dobila država - više od 9 milijuna kuna", ističe Duka navodeći kako se besmislenim odlukama poput te uništava rijetke medije koji još uvijek oblikuju kritičku javnost na dobrobit građana ove zemlje.

Što se iza brda valja?

Zbog sumnje da je odluka donesena unaprijed i da vlast ima političke motive za gašenje 101-ce, HND traži od svih odgovornih da hitno razriješe nastalu situaciju. Oni smatraju da je nova zakonska odredba o zabrani prijenosa radijskih i televizijskih koncesija neodrživa ako se odnosi na svaku kupnju radija ili televizija, pa i onu u kojoj se zadržavaju iste programske osnove, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto bi bilo tko kupovao i dokapitalizirao televiziju ili radio ako ne može dobiti koncesiju? Radio 101 možda je tek prvi slučaj ali bi ovakva zabrana mogla dovesti do značajnog urušavanja tržišta elektroničkih medija. Društvena šteta bit će ogromna", upozoravaju iz HND-a.

Vezani članci:

arti-201106200535006 arti-201105200445006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo