U četvrtak rekordno niske temperature i do -25°C!

Kako su meteorolozi najavljivali, u četvrtak ujutro su diljem zemlje zabilježene rekordno niske temperature.

9.2.2012.
7:59
VOYO logo

U Slatini je izmjereno -23°C, slijede Đakovo, Otočac i Požega s -22 stupnja, potom Vukovar, Lipik, Gospić, Gradište-Županja s -21 stupnja... U Zagrebu je izmjereno -13 stupnjeva, Split se probudio na nuli, Rijeka na -1... U Slavonskom Brodu je u 6 ujutro izmjereno -25 stupnjeva, a do 7 sati se popela za čitav stupanj.

Meteorolozi danas upozoravaju na iznimno hladno jutro s temperaturom u unutrašnjosti između -16 i -21, u Slavoniji, Baranji te u gorju i do -25°C. I na Jadranu će biti vrlo hladno, posebice na sjevernom dijelu gdje će jutarnja temperatura biti i ispod -5°C. Podno Velebita puhat će jaka, na udare i olujna bura (udari 40 do 55 čvorova). Najviša dnevna temperatura će biti od -10 do -5, a na Jadranu većinom od 3 na sjeveru do 10°C na jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK je javio kako je je za sav promet otvorena dionica autoceste A1 od Svetog Roka do Maslenice dok dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica smiju voziti samo automobili. Za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (D8).

Na dijelu Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Senja, zbog jakog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije, na zadarskom ne plove katamarani prema Premudi, Silbi i Olibu, a na splitskom području u prekidu je katamaranska linija: Vis-Hvar-Split, dok su ostale linije uspostavljene jutros. specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo