mještani šokirani / U centru grada uz samo more zidaju kuću: 'Ovoga nema nigdje, no što drugo očekivati u našoj državi?'

Image
Foto: Glas Istre

Točno na mjestu na kojem stoji prometni znak za pješačku zonu, u centru Medulina, osvanula je nova gradnja

28.12.2018.
9:47
Glas Istre
VOYO logo

Mještani Medulina ovih su dana ostali neugodno iznenađeni prizorom koji ih je dočekao u šetnji medulinskom rivom. 

Na šetnjici uz more naime, prije nekoliko je dana osvanula nova gradnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno na mjestu na kojem stoji prometni znak za pješačku zonu, nasuprot ulazu u autokamp Medulin, između postojećeg restorana i jednog štanda, počelo je zidanje kuće, doslovno na samom kraju jedne dionice šetnice i uz samu prometnicu koja tuda prolazi prema recepciji kampa.

"Ovoga nema nigdje. Dugo godina sam bio pomorac i proputovao sam pola svijeta, vidio sam skoro sve najpoznatije turističke gradove u cijelom svijetu, i samo u neuređenim državama sam vidio da se gradi tako blizu mora. U svim normalnim zemljama uz samu obalu mora uvijek su uređene plaže, pa onda šetnice i biciklističke staze, onda ide cesta, i tek onda počinje naselje. Ovo je jako ružno, jako, ali što drugo očekivati u zemlji u kojoj se zakoni mijenjanju gotovo svakih par mjeseci?! Baš me zanima tko je vlasnik, tko to gradi, i je li moguće da općina nije ništa mogla poduzeti u ovom slučaju", rekao je jedan mještanin Medulina za Glas Istre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Glas Istre

Šetnica u Medulinu

FOTO: Glas Istre 

Kako doznaje spomenuti portal, radi se o građevinskoj parceli od 370 četvornih metara čiji su vlasnici braća Lucio i Giuliano Lorencin, premda su u zemljišnim knjigama navedene i dvije suvlasnice, Nevenka Lorencin i Ondina Urti. Braća Lorencin, doznaje Glas Istre, postali su vlasnici ove parcele '90-ih godina zamjenom za drugo zemljište s tadašnjim načelnikom Medulina, Darijom Mezulićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to vrijeme na mjestu današnje šetnice bila je planirana gradnja novog medulinskog kvarta, međutim, kasnije su strpljivo i polako, uz puno imovinsko-pravnih problema koje je valjalo riješiti, medulinske vlasti ukinule planove uređenja koji bi medulinsku obalu načičkali kućama i pretvorili ovo područje u današnju šetnicu koja završava obnovljenim medulinskim "malinom na vitar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo