A njemu slični mogu /

U čemu je stvar? RTL-ov reporter pronašao sportski klub koji još uvijek ne može otvoriti svoja vrata

Ponekad požele da krova iznad njih nema kako bi se treninzi nastavili jer imaju oko 350 članova i stotinu djece koji ponovno žele uzeti rekete u ruke

13.2.2021.
7:30
VOYO logo

Zadnjih mjeseci, svjedoci smo toga da se u Hrvatskoj sportski klubovi žale na odluke Stožera što zabranjuju njihov rad. Te odluke nazivaju apsurdnima. U Vinkovcima naišli smo na sportski klub iz kojeg govore, odluka koja je usmjerena njima je možda i najapsurdnija. Jer govore, da je njihova zgrada kojim slučajem balon, a ne cigla, njima bi rad danas bio dozvoljen.

U klubu govore, danas mjere dopuštaju da se tenis može igrati na otvorenom, u balonu, ali oni imaju – dvoranu.

"Da kojim slučajem imamo balon, već bi nekih 15 dana bili otvoreni jer drugi klubovi koji koriste u ovom zimskom periodu balone oni mogu već 2 tjedna igrati tenis", pojasnio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci.

"Dvorana nije multifunkcionalna ona služi isključivo za igranje tenisa. Ne može se igrati nogomet, odbojka, rukomet, mali nogomet, rukomet. Masovni sport – ne. Ovo je beskontaktni sport", ustvrdio je Vjekoslav Rimac, dopredsjednik Teniskog kluba Vinkovci

Ponekad požele da krova iznad njih nema kako bi se treninzi nastavili jer imaju oko 350 članova i stotinu djece koji ponovno žele uzeti rekete u ruke.

Image
jednaki i jednakiji /

ANKETA Treba li Nacionalni stožer podnijeti ostavku zbog cijepljenja preko reda? 'Slučaj Markotić je kap koja je prelila čašu'

Image
jednaki i jednakiji /

ANKETA Treba li Nacionalni stožer podnijeti ostavku zbog cijepljenja preko reda? 'Slučaj Markotić je kap koja je prelila čašu'

U hangaru se nalazi četiri teniska terena. Pa čak i ako su sva četiri u funkciji i ako se igraju parovi. Na njima se može nalaziti, u jednom trenutku, najviše 16 osoba. A hangar se prostire na 2800 četvornih metara.

Iako razumiju općenite odluke nacionalnog stožera, ne razumiju lokalni stožer. Govore, njihova je uloga uputiti nacionalni stožer na ovakve izuzetke. Jer riječ je o najmlađoj populaciji koja je zakinuta za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca i to oni ponajbolji sportaši koji sada već u godinu dana koliko traje ova pandemija su izgubili u našem klubu gotovo pola godine", pojasnio je Brkić.  

"Ne nadamo se ničemu. Ali s obzirom na odluku da će se otvoriti i fitnes centri i da su se već otvorili baloni, smatramo da i mi imamo uvjeta za otvaranje dvorane", rekao je Rimac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je teorija s početka pandemije o prijenosu virusa putem teniske loptice sada važi samo ako se – tenis igra u dvorani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo