U Bruxellesu spremni, imaju čak i hrvatsku kravatu

22.1.2012.
21:16
VOYO logo

Kako je u izjavi za HTV potvrdio glasnogovornik povjerenika Europske komisije za proširenje Peter Stano, čestitka je spremana.

Reagiranja čelnika Komisije i Vijeća uslijedit će tek nakon što DIP objavi rezultate, kako bi se odabrala prava formulacija. Ona će, naime, ovisiti o postotku građana koji je podržao ulazak u Uniju - u Bruxellesu će ocijeniti radili se se snažnoj potpori ili "samo" potpori ulasku u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovu priliku imam hrvatsku kravatu. Mogu reći da su Europska komisija i Europska unija pozorno pratile referendum jer je on bio prilika da hrvatski građani izraze svoje osjećaje i mišljenje o ulasku zemlje u Europsku uniju i njezinoj budućnosti u Uniji", izjavio je Stano.

Prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima koje je u 20,50 sati počelo objavljivati Državno izborno povjerenstvo, više od 66, posto birača glasalo je za Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bruxellesu očekuju da će, ukoliko ishod referenduma bude pozitivan, Pristupni ugovor u Saboru i u zemljama članicama proći glatko, te da će Hrvatska, kako je i najavljeno, 28. zemljom članicom postati 1. srpnja 2013.

"Europska unija dočekuje hrvatski narod otvorenih ruku", izjavio je šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren nakon objave referendumskih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vandoren je ocijenio da ulazak Hrvatske u Uniju pruža "europsku perspektivu cijeloj jugoistočnoj Europi".

specijal-201012070191004-EU - ZA i PROTIV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo