'MISLILI SMO DA SU LJUBAZNI' / Oglasila se Influenserica koja je objavila račun s Hvara: 'Napravila sam kaos na Balkanu!'

Image

'Zbog toga što su naši domaćini bili tako krasni ljudi, odlučili smo i večerati kod njih'

7.8.2023.
14:36
VOYO logo

Mlada turistkinja Teona iz New Yorka nedavno je na TikToku objavila cijene iz jednoga restorana u Hvaru, a njezinu su objavu brzo prenijeli svi vodeći hrvatski mediji.

Teona i njeno društvo su, naime, platili 402,42 eura za crni rižoto, sipe, frigane lignje, brodet od ribe, ‘kapetanov pijat’, a pili su i vino grk te mineralne vode, javlja N1. Teona je tada podijelila fotografiju obroka uz komentar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se dogodi kada prihvatite preporuku konobara za predjelo i glavno jelo. Pitao nas je i koliko smo gladni, a mi smo rekli da nismo previše. Pitam se koliki bi tek bio račun da smo rekli da smo gladni".

Očito iznenađena popularnošću svoje objave u hrvatskim medijima, Teona je objavila novi video koji prikazuje novinske članke o njenoj objavi uz komentar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Evo kako je kada vaš TikTok napravi kaos na Balkanu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i kako nije očekivala da će njezin video postati viralan, ali je dodala kako je svjesna da su cijene na Hvaru skuplje nego u ostatku Hrvatske.

Image
'JESTE LI VI NORMALNI?' /

Srpkinju razočarao Hvar, i to ne samo zbog cijena: 'Bagra se dere, a od tjestenine za 25 eura ne bi se ni ptica najela'

Image
'JESTE LI VI NORMALNI?' /

Srpkinju razočarao Hvar, i to ne samo zbog cijena: 'Bagra se dere, a od tjestenine za 25 eura ne bi se ni ptica najela'

'Iskoristili su našu naivnost'

Potom je objasnila zbog čega se osjećala iskorištenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo opljačkani, nego samo smatramo da su iskoristili našu naivnost. Vlasnici restorana su ujedno i vlasnici smještaja u kojem smo odsjeli. Oni su bili super ljubazni, savjetovali su nam gdje da idemo, što da posjetimo. Rekli su nam da ima puno mjesta gdje iskorištavaju turiste i cijene su previsoke.

Neki popularni restorani nisu toliko dobri, a popularni su i skupi, rekli su mi. Mislili smo da su ti ljudi ljubazni i da imaju najbolje namjere. I ja i moj dečko smo podrijetlom Makedonci i pričamo srpsko-hrvatski. S njima smo razgovarali na hrvatskom. Zbog toga što su naši domaćini bili tako krasni ljudi, odlučili smo i večerati kod njih. Vidjeli smo jelovnik i znali smo otprilike cijene. Pitali smo konobara da nam nešto domaće preporuči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da su nas iskoristili jer nam nisu rekli da je glavno jelo preko 200 eura. Da su nam rekli, onda bismo odlučili hoćemo li to jesti ili nećemo. Prvo su nam pričali kako se moramo paziti da nas ne iskoriste, a onda nam oni naprave to isto! To je to, otprilike. Hrana je bila ukusna. Je li vrijedna tih novaca? Ja ne bih rekla da je, ali lekcija naučena”, kaže Teona.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo