Paze na svaki detalj /

Brodari na udaru inspekcija, a oni se žale da nikad nije bilo manje gostiju: 'Mnogima je skupo'

Važno je napuniti i brod, a mnogi se žale da ove godine nije ni to više tako lako

5.7.2019.
20:20
VOYO logo

Nakon što su pročešljali kopno, na udaru inspekcija našli su se turistički brodari, i to uglavnom oni koji organiziraju jednodnevne izlete. 

Već ih je posjetila porezna inspekcija, a na brodove se nakon 17 sati ukrcavaju i inspektori koji provjeravaju radne dozvole, ali i sanitarna inspekcija. Dok je njihov posao pod povećalom, brodari se žale na nikad manje gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U širokoj ponudi ni turistima nije uvijek lako odlučiti kamo se uputiti brodom. Zato pažljivo biraju izlete i gledaju cijene. 

"Rekla bih da su cijene izleta prihvatljive. Nas osmero ide u Modru špilju. Idemo na pet otoka, a u cijenu je uključen i ulazak u špilju sutra", rekla je Anna iz Njemačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije skupo, kaže i Amerikanac Lamar: "Prilično je zanimljivo. Nismo još išli, ali planiramo, to je nešto što sam tražio - biti na brodu i doživjeti more".

Doživjeti more i dalmatinsku obalu može se uz razne cijene i aranžmane… 

"Cijene izleta se kreću od panoramskih razgleda od 150 kuna pa do izleta u Modru špilju za 800-825 kuna, ovisi koji je tip broda i koliko se daleko ide", kaže bookerica za izlete Anita. 

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za 20 eura vozaju se sat i pol vremena, imaju piće, jedno-dva, i to bi bilo to. I na izletima imaju pokoju ribu, piletinu, ćevape i tako", rekao je Pere Zemunik, kapetan broda za izlete.

Važno je napuniti brod, a mnogi se žale da ove godine ni to više nije lako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine mi se čini da nisu toliko bili, uglavnom se kupuju jeftniji izleti, a ovaj najveći izlet prema Modroj špilji i pet otoka kupuju, ali mnogima je skupo", priča booker Davor.

Uz to, posljednjih dana obilazila ih je porezna inspekcija. 

"A jesu, stalno pregladavaju, stalno su u điru. Traže od osiguranja broda, karata, svega pomalo", kaže Pere.

"Ne vidim problema, neka ljudi rade svoj posao", poručuje pak Davor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No mukama brodara tu nije kraj. Već danas, u petak, obilaze ih i turistička, radna i sanitarna inspekcija. Zato je važno paziti na svaki detalj i turistu priuštiti nezaboravan izlet.  

Brodari su susretljivi

Nadzor je prije Splita obavljen u Primorsko-goranskoj županiji. Tamo je objavljeno 11 nadzora, a na odmah na mjestu su izdane tri kazne, rekla je za RTL Danas Marsela Jukić iz Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno idemo s opomenama, educiramo brodare. Najveća moguća je ako osoba nije upisana u propisani registar, onda se ide s rješenjem o zabrani obavljanja djelatnosti i ide se u pečaćenje", rekla je Jukić.

Istaknula je da su brodari naviknuli na dolazak inspektora te da su susretljivi.

Akcija traje do 10. srpnja, ali se nadzori plovnih objekata obavljaju cijele sezone.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo