NEĆE SE VRATITI / Turisti razočarani našim plažama: 'Sve je puno smeća, limenki, iskorištenog WC papira'

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Iako se mnogi dive Lijepoj našoj, ima i onih koji se s tim ne bi složili

1.9.2018.
13:33
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

I turisti pišu o "prljavim Hrvatima" na svojim blogovima i specijaliziranim turističkim stranicama i vodičima poput TripAdvisora. Slobodna Dalmacija pronašla je zapise iz 2016. i 2017., kao i sasvim friške od ove godine u kojima turisti pišu da se zbog smeća i prljavih WC-a neće više vratiti u našu zemlju.

"Osobno sam svjedočio tome kako je jedna osoba bacala na Korčuli smeće u more. Mislim da bi se vlasti trebale time pozabaviti. Kad sam bila na drugim otocima, plaže nisu bile očišćene. Čudi me kako se plaže, pune kojekakvog smeća, prije ne očiste. Odgovornost je vlasti da educira ljude kako bi se takvo stanje promijenilo. Velika je sramota da ovako prekrasna obala ima ovaj problem", navodi jedna turistkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja supruga i ja posjetili smo Hrvatsku. U restoranima baš ne drže do higijene. Najveće razočaranje bila je prljava plaža", pišu turisti koji su posjetili Dugi otok i tamošnju plažu Sakarun.

Druga turistkinja pak o istoj plaži piše da je prekrasna, a more čisto, ali da je sve ostalo puno smeća koje nitko, smatra ona, godinama ne čisti. Smeće leti na sve strane, ali to lokalne vlasti i ugostitelje koji imaju objekte na plaži nimalo ne zabrinjava, čude se turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu razumjeti zašto to nitko ne očisti i zašto ne stave kante za otpatke. Sve je puno plastike. Nismo imali gdje obavljati nuždu pa smo morali ići u šumu.Ovo je prava sramota. Sve je puno smeća, plastične boce, prazne limenke, odbačeni kupaći kostimi i odbačeni iskorišteni WC papir. Zahodi su bili odvratni".

Ne tako dobre ocjene (prosjek tri zvjezdice) ima i plaža Bačvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprljavija plaža na kojoj sam bio. Ne tratite svoje vrijeme, idite na otoke i tamo doživite čisto more. Ne bih dao ni ovu jednu zvjezdicu da mogu. Puna je opušaka, omota kondoma...".

"Vjerojatno najgora plaža na kojoj sam bio. Prljava, smrdljiva..".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo