TRUMPOV 'LUDI PAS' DOLAZI U ZAGREB: / Zbog migrantskog vala, razgovarat će se o jačanju naše Obalne straže

Image
Foto: AFP, NICHOLAS KAMM

Mattis je peti najviše rangirani američkik dužnosnik, ujedno i najviše rangirani član Trumpove administracije koji dolazi u Zagreb.

27.6.2018.
17:24
AFP, NICHOLAS KAMM
VOYO logo

James Mattis, Trumpov ministar obrane, poznat i pod nadimkom 'Ludi pas', sredinom srpnja dolazi u Zagreb, javlja Jutarnji list. Prema neslužbenim infomacijama, Mattis dolazi na razgovore s našim dužnosnicima o jačanju Obalne straže s obzirom na to da postoji mogućnost da novi migrantski val krene prema sjevernom Jadranu.

Mattis će prije dolaska u Zagreb (12. i 13. sprnja) sudjelovati na summitu NATO-a u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine, kad je naš ministar obrane, Damir Krstičević, posjetio Washington, Mattis je kazao kako je Hrvatska američki 'prijatelj i saveznik'.

Umirovljeni general

General Mattis 2004. je predvodio marince u bitci u Falludžu u Iraku. Ta je bitka poznata kao jedna od najkrvavijih u tom ratu. Godinu poslije izazvao je kontroverze zbog izjave u San Diegu, kada je rekao da je ‘neke ljude baš zabavno ubijati’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Zapravo je baš zabavno boriti se protiv njih, znate. Vraški je dobro. Zabavno je pucati po nekim ljudima. Volim borbe. Kada odete u Afganistan, tamo su muškarci koji tuku žene godinama zbog toga što nisu pokrile glavu. U takvima nema više muškosti. Zato je vraški zabavno pucati po njima’, rekao je Mattis tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo