Promjena u Buzinu /

Trump odabrao novog veleposlanika u Hrvatskoj: stiže nekretninski magnat

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Dosadašnja veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julietta Valls Noyes više neće obavljati tu dužnost, a na njezino mjesto Trump šalje nekretninskog magnata

2.9.2017.
16:22
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Robert Kohorst će, javlja upućeniPolitico, biti novi veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj. Osim za veleposlanstvo koje se nalazi u Buzinu, američki je predsjednik odredio tko će predstavljati SAD u Njemačkoj, Estoniji te Švicarskoj i Lihtenštajnu.

Kohorst je osnivač i direktor kompanije Everest Properties, a prije toga bio je direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf i tvrtke koja proizvodi kostime za Halloween. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktorirao je pravo na Sveučilištu u Michiganu, a ima i diplomu računovodstva sa Sveučilišta u Daytonu.

Kohorst, dakle, za razliku od dosadašnje veleposlanice Juliete Valls Noyes nije karijerni diplomat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohorstove veze s Trumpom izašle su na vidjelo lani u prosincu kada je dospio u odbor za prikupljanje novca za potrebe predsjedničke tranzicije. Tada je organiziran doručak na kojem je gostovao Trump, a za koji se mjesto za stolom po osobi plaćalo 5.000 američkih dolara.

Novog veleposlanika mora potvrditi američki Senat. Još uvijek aktivna veleposlanica Julietta Valls Noyes na to je mjesto postavljena u rujnu 2015. za vrijeme Obamine administracije.

Da će Kohorst biti novi veleposlasnik potvrdila je i sama Valls Noyes na Twitteru, objavivši da je u prekrasnoj Hrvatskoj radila "najbolji posao ikad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo