vrijeme manje političke napetosti / 'Treća opcija ne postoji - ili će se svi ponašati malo ozbiljnije ili će ova Vlada propasti'

Karamarko i Milanović pobijedili su na izborima u svojim strankama, situacija je jasnija i u HNS-u i HSS-u, pa se nameće pitanje - što nam donosi budućnost?

18.4.2016.
18:48
VOYO logo

Kraj izbora u HDZ-u i SDP-u donio je potvrdu dominacije Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića. No, situacija je sada jasnija i u HNS-u i HSS-u, tako da se nameće pitanje - donosi li drugo poluvrijeme kontinuitet viđenog, rekonstrukciju Vlade ili možda - prijevremene izbore.

O svemu smo u RTL-u Danas razgovarali s kolumnistom Večernjeg lista MilanomRačićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda na početku o ovom fenomenu - ne osvojim vlast u državi, ali potvrdim u stranci? Kako to tumačite?

"Festival demokracije, kao što su Karamarko i Vrdoljak rekli. Apsurdno je. SDP i HDZ su zapravo izgubili izbore. U većini stranaka bi vođe u tom slučaju izgubili izbore, osim ako ima neki dobar razlog zašto se to dogodilo. Nije nužno moralo doći do promjene, ali je malo čudno da imamo stranke gdje ima samo jedan kandidat, a puno pričamo o demokraciji. Na njihovom mjesto ne bih to puno spominjao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeliti li i Vi mišljenje da dolazi vrijeme manje političke napetosti na relaciji SDP-HDZ?

"Mi nemamo druge opcije. Ili će ova Vlada propasti ili će se svi ponašati malo ozbiljnije i racionalnije. Da malo nediplomatski kažem - da prestanu pričati gluposti. Milanović je dosad više djelovao kao šef KOS-a, nego šef oporbe. Svugdje je vidio ustaše i fašiste. Karamarko je stalno govorio o pobjedi na izborima, a nije pobijedio. Petrov je govorio o reformama, a dosad ne vidimo reforme. Orešković je govorio o proračunu koji bi bio preokret, a on nije preokret. Mislim da bi trebali sjesti i odlučiti da će raditi zajedno te da će imati više obzira prema državi nego prema svojim strankama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su oni išli pod zastavom reformi koje se moraju provesti. Mislite li da je ova Vlada na putu reformi?

"Zasad ne, ali to znači da neće biti. Ali to ovako ne ide. Kad govore, oni pričaju o reformama. Ali, mi moramo vidjeti djela. Nije to toliko komplicirano", kaže Račić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo