SEZONSKI POPUSTI / Treba li kupovati sada ili pričekati još veća sniženja? Stručnjakinja: 'Ovisi što želite kupiti, ali i o veličini'

'Ako nosite srednji broj kao što je M ili L, te veličine se prve rasprodaju', upozorava stručnjakinja Alma Premerl Zoko

4.1.2024.
11:14
VOYO logo

Sniženja kakva svi priželjkujemo, 70 do 80 posto, još nema. Ona se očekuju tek krajem mjeseca. Treba li kupovati sada ili pričekati još veća sniženja, RTL-ov reporter Marko Šiklić provjerio je sa stručnjakinjom za kupovinu, Almom Premerl Zoko.

"Ako želite temeljito obnoviti garderobu i imate popis stvari koje želite, kalkulirat ćete i vidjeti što u zadanom budžetu možete kupiti. U tom slučaju treba pričekati i naravno nije naodmet spomenuti da ovisi i o veličini koju nosite", kaže stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prvi put bez dvojnog iskazivanja cijena /

Sezonska sniženja su prilika, ali kriju brojne zamke: Stručnjaci savjetuju na što pripaziti

Image
Prvi put bez dvojnog iskazivanja cijena /

Sezonska sniženja su prilika, ali kriju brojne zamke: Stručnjaci savjetuju na što pripaziti

'Ako nosite M ili L, ugrabite to sada'

"Ako nosite srednji broj kao što je M ili L, te veličine se prve rasprodaju", upozorava Premerl Zoko. "Ako vidite nešto što je sniženo 30 posto - ugrabite".

Na pitanje kako proći što jeftinije, Premerl Zoko ima nekoliko savjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzmite si dovoljno vremena, ne krećete samo u trgovine da prođete kroz njih nego da uzmete kvalitetno vrijeme", kaže stručnjakinja te savjetuje nošenje slojevite odjeće kako biste se mogli presvući izvan kabine i izbjeći čekanje u redu. Dodala je i da treba paziti na kvalitetu odjeću.

Odlazak u outlet uvijek u veljači

"Etiketa koja visi na svakom odjevnom predmetu će otkriti je li riječ o novijem odjevnom predmetu ili nečemu što stoji nekoliko sezona u skladištu. Provjerite ima li odjeća miris, provjerite i šavove prije nego odete na blagajnu", savjetovala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sniženja u Italiji kreću idući tjedan. Ako želite ugrabiti neki kvalitetan komad u Trstu ili Milanu, u takav šoping treba krenuti sada, kaže stručnjakinja. A za odlazak u outlet uvijek treba pričekati kraj veljače.

Sve atraktivnija je i online kupovina. Porast prometa vidljiv je i u Pošti. U samo tjedan dana isporučili su više od 450 tisuća paketa. Preko interneta ili u trgovini Hrvati su ponovno oborili lanjski rekord. U prvih tjedan dana zimskih sniženja lani smo potrošili 614 milijuna eura. Više saznajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo