TRČANJE KRŠNOM NOVALJOM: / Do uzbudljive utrke 'Life on Mars' ostalo još mjesec dana

Image
Foto: eZadar/Anđelko Kurilić

Staza prolazi krševitim krajolikom, uz plaže Ručica, Beritnica i Malin, a 14-kilometarska staza u Metajni označena je i otvorena tijekom cijele godine

27.2.2020.
13:18
eZadar/Anđelko Kurilić
VOYO logo

Ove godine utrka "Life on Mars" održat će se 28. ožujka, a riječ je o utrci koja je prema izboru čitatelja magazina "People Outdoors" dobila nagradu za najbolju outdoor turističku infrastrukturu. Kako piše eZadar, krajolik Metajne kao i drugi dijelovi Novalje čine tu utrku posebnom.

Staza prolazi krševitim krajolikom, uz plaže Ručica, Beritnica i Malin, a 14-kilometarska staza u Metajni označena je i otvorena tijekom cijele godine. U izradi su karta staze i mobilna aplikacija što će olakšati kretanje. Trči se stazama u duljini od 7, 14, 21 i 25 km. Prošle godine u utrci je sudjelovalo 1300 natjecatelja iz Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecatelji se moraju držati pravila Treking lige. Maloljetne osobe mogu sudjelovati isključivo uz pratnju punoljetne osobe i na odgovornost roditelja. Za hitne slučajeve angažirano je dežurstvo Gorske službe spašavanja i liječnička služba.

Medalje i poklon paketi sponzora i partnera dodijelit će se sudionicima za osvojena prva tri mjesta u svim kategorijama. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Novalje i Šimun Cimerman iz inicijative "Treking liga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo