Pao s jedrilice / Tragičan kraj potrage za njemačkim skiperom: pronađeno beživotno tijelo

Nakon što je jedan njemački državljanin spašen, jutros je pronađeno beživotno tijelo skipera koji je kod Visa pao s jedrilice

24.3.2018.
20:30
VOYO logo

Tragično je završena opsežna potraga kod Visa. U moru u viškom akvatoriju pronađeno je tijelo njemačkog skipera koji je pao s jedrilice u četvrtak navečer. 

Dramatična akcija spašavanja jedrilice kod Visa završena je tegljenjem od strane ribarice "Sjajni". Jedan njemački državljanin je spašen, a drugi je nestao u nemirom moru. Potraga za Henningom Joachimom Meierom trajala dva dana, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je jutros. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupa s brodom Pojišan i policijom tijelo je prebačeno u Komižu. U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je pet brodova s tim da su brodovi poilcije i lučke sudjelovali od početka akcije do jutros", kazao nam je Petar Vuletić iz Lučke kapetanije Split.

Dva njemačka državljanina krenuli su u četvrtak ujutro iz Šibenika prema Italiji unatoč lošim vremenskim uvjetima. Kod Visa skiper pada u more, a prijatelj ga ne uspijeva spasiti. Šalje poziv upomoć, a osim policije i lučke kapetnije u akciju se uključuje i ribarski brod Sjajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je bio skroz izgubljen. Moja posada mu je pokušala baciti konop za tegljenje, ali on ga nije uspjevao uhvatiti. Sami vidite da je more bilo nemirno i da je jedrilica dosta skakala po moru tako da smo da morali privezati iz daljega", prisjetio se Marin Ivić, zapovjednik ribarice Sjajni.

>> Dramatična snimka: pogledajte kako je kapetan ribarice kraj Visa spasio život Nijemcu, za skiperom se još traga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašeni njemački državljanin smješten je na Visu, gdje je otegljena i jedrilica. "Njemački državljanin je ostao u Visu u hotelu i dalje će se vršiti istražne radnje vezane za okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja", kazao je Petar Vuletić iz Lučke kapetanije Split.

Nepoštivanje mora i vremenskih uvjeta nažalost dovode do ovakvih tragedija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo