REAKCIJA NA SMJENU /

Tomislav Tolušić: 'Politika je umijeće mogućega. Bio sam spreman na ovakvu odluku''

Image
Foto: Pixsell

'Moja dosadašnja državna tajnica nastavit će isti, a nadam se, još i bolji posao'

17.7.2019.
20:58
Pixsell
VOYO logo
Image

Dobitnici Plenkovićeve kadrovske križaljke: Pogledajte tko su novi ministri

Image

Dobitnici Plenkovićeve kadrovske križaljke: Pogledajte tko su novi ministri

Smijenjeni ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić izjavio je nakon sastanka u središnjici HDZ-a da će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković nastaviti "isti ili još bolji posao".

"Moja dosadašnja državna tajnica nastavit će isti, a nadam se možda još i bolji posao", rekao je Tolušić novinarima pred Središnjicom HDZ-a, poručivši da je politika umijeće mogućega te da je bio spreman na ovakvu odluku premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako ne može reći da mu je drago i lako što je Tolušić otišao iz Vlade s obzirom na to da je s njim dugo u stranci.

"U isto vrijeme sam bio gradonačelnik kada je on bio župan i među nama postoji više od ovoga stranačkog jer smo zaista dugo zajedno", rekao je Butković. Upitan jesu li smjene bile pametna odluka, uzvratio je da je Plenković dobio podršku Predsjedništva stranke i da su svi uz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Tolušića, iz Vlade odlaze i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Već je poznata informacija da Vladu napuštaju ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo