KRIV ZA SMRT TALIJANA / Tomislav Horvatinčić dobio premještaj, iz Popovače ide u kaznionicu otvorenog tipa kod Pule

Image
Foto: PIXSELL

Tamo inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela

2.12.2023.
21:28
PIXSELL
VOYO logo

Na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Tomo Horvatinčić (75) rješenjem Upravitelja Središnjeg ureda za zatvorski sustav i probaciju Zvonimira Penića dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule, u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela, donosi Jutarnji list.

Horvatinčić je osuđen zbog nesreće u akvatoriju, a na odsluženje kazne nakon nekoliko godina javio se 14. srpnja 2021. godine, točno 10 godina od nesreće u kojoj je svojim gliserom naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para i na mjestu ih usmrtio. Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je stigao na odsluženje kazne pred zatvorom, gdje je došao sa štakama, dao je izjavu: "Kada god mogu, izražavam sućut. Žao mi je što sam sudjelovao u toj nesreći. Idem sada u instituciju. Čuo sam puno dobroga o zatvorskom sustavu"‘, rekao je. Nakon što je neko vrijeme proveo u Centru za dijagnostiku kaznionice u Remetincu, nakon čega je 7. rujna 2021. godine upućen u kaznionicu u Lipovici, a početkom listopada iste godine bio je premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

POGLEDAJTE VIDEO Doznajemo! Most tvrdi: 'Barbarić je općini Jelsa donirao 30.000 eura, a općina platila dokumentaciju za kabliranje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo