OGLAS

KRIV ZA SMRT TALIJANA / Tomislav Horvatinčić dobio premještaj, iz Popovače ide u kaznionicu otvorenog tipa kod Pule

Image
Foto: PIXSELL

Tamo inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela

2.12.2023.
21:28
PIXSELL
VOYO logo

Na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Tomo Horvatinčić (75) rješenjem Upravitelja Središnjeg ureda za zatvorski sustav i probaciju Zvonimira Penića dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule, u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela, donosi Jutarnji list.

Horvatinčić je osuđen zbog nesreće u akvatoriju, a na odsluženje kazne nakon nekoliko godina javio se 14. srpnja 2021. godine, točno 10 godina od nesreće u kojoj je svojim gliserom naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para i na mjestu ih usmrtio. Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je stigao na odsluženje kazne pred zatvorom, gdje je došao sa štakama, dao je izjavu: "Kada god mogu, izražavam sućut. Žao mi je što sam sudjelovao u toj nesreći. Idem sada u instituciju. Čuo sam puno dobroga o zatvorskom sustavu"‘, rekao je. Nakon što je neko vrijeme proveo u Centru za dijagnostiku kaznionice u Remetincu, nakon čega je 7. rujna 2021. godine upućen u kaznionicu u Lipovici, a početkom listopada iste godine bio je premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

POGLEDAJTE VIDEO Doznajemo! Most tvrdi: 'Barbarić je općini Jelsa donirao 30.000 eura, a općina platila dokumentaciju za kabliranje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo