'ODLUČUJE MINISTARSTVO' / Tomašević: 'Grad nije dao lokacijsku dozvolu za spalionicu infektivnog otpada'

Gradonačelnik se nada da uskoro kreće obnova kuća u Zagrebu, a dotaknuo se izgradnje stadiona, spalionice u sklopu KBC Zagreb te ugovora za odvoz plastike koji još nije donesen

19.1.2023.
11:09
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenikom Lukom Korlaetom održava konferenciju za medije u Čučerju gdje će položiti kamen temeljac za izgradnju novog Društvenog doma Čučerje. Novi Društveni dom Čučerje će u vanjskom izgledu biti identičan starom Domu koji je stradao u potresu 2020. godine.

"Ono što mene na neki način veseli i rastužuje je da je potres bio prije gotovo tri godine. U Čučerju je bio epicentar,tada je stradao i ovaj dom, srce samog Čučerja. S druge strane prionuli smo na posao, pokrenuli inicijativu da se obnovi dom za 10 milijuna kuna koje je osigurao Zagreb kako bi se dom izgradio u sljedećih godinu dana", rekao je Tomašević pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će uskoro krenuti obnova, bolja konstrukcija na čelu s novim ministrom. Sljedeći tjedan imamo sastanak s ministrom Bačićem, razgovarat ćemo o svemu što mislimo da treba pokrenuti kako bi obnova bila brža."

Image
vraća se plava boja /

Tomašević najavio kraj reklamama na javnom prijevozu: Hoće li ta odluka Zagrepčane koštati milijune?

Image
vraća se plava boja /

Tomašević najavio kraj reklamama na javnom prijevozu: Hoće li ta odluka Zagrepčane koštati milijune?

Na pitanje je li sramota da ništa nije obnovljeno, smatra kako je sramota za cijeli grad, po njemu, nemoguće da su izvršene obnove pet škola što je koštalo 100 milijuna kuna, a niti jedna kuća nije izgrađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik se dotaknuo teme spalionice infektivnog otpada u sklopu KBC Zagreb:

"Grad nije dao lokacijsku dozvolu, o tome hoće li spalionica infektivnog otpada biti izgrađena u sklopu KBC Zagreb odlučuje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, ako oni daju takvu odluku, Grad mora izdati građevinsku dozvolu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o sukobu u Dinamu, Tomašević je izjavio da je "napravljeno puno posla oko Maksimirskog stadiona" koji se pokušavao riješiti 30 godina te da je stadion nacionalni, a ne samo Dinamov.

Spomenuo je problem gospodarenja otpadom te ugovor s grupom za odvoz plastike koji nije donesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Količina otpada ista je kao i prije, donesena je odluka o javnoj nabavi ali ne i ugovor. Grad zbrinjava sve što može, kao što sada zbrinjava otpad. Za plastiku sada nemamo rješenje jer je to investicija za koju treba sortirnica od 400 milijuna kuna, a pitanje je koliko ćemo dobiti iz europskih fondova", rekao je Tomašević te dodao kako je na natječaj došla samo jedna ponuda i to od državnog fonda za zaštitu okoliša zbog čega je donesena odluka o javnoj nabavi za 3,5 milijuna eura na godišnjoj razini samo za plastiku.

"Na ovakvim stvarima u kojima Grad zbrinjava otpad bez privatnika uštedi se 8 milijuna eura godišnje, a za građane neće biti nikakvog poskupljenja kada je riječ o odvozu otpada", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo