PRODAJE SE GRADSKA PLINARA? / Tomislav Tomašević o potpunom otvaranju terasa: 'Razumijemo cijelu epidemiološku situaciju. Ima dosta stvari...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tomašević je odgovorio na pitanje hoće li se otvoriti cijele terase ugostitelja zbog epidemioloških mjera

5.4.2022.
10:31
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa suradnicima je otvorio novouređeni Odjel za oboljele od demencije u Domu za starije osobe Sveta Ana. Nakon otvorenja novog odjela, gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici održali su redovnu konferenciju za novinare.

"Mjere su i dalje na snazi. Vaše zdravlje je jako bitno i nadam se da će ovo biti moja posljednja konferencija iz domova za starije i nemoćne i da ćemo se konačno vratiti normali", rekao je uvodno Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE UGROŽAVA RAD' /

Danas se održava prosvjed sindikata u Holdingu, a Tomašević poručuje: 'Nemamo nikakvu informaciju o tome'

Image
'NE UGROŽAVA RAD' /

Danas se održava prosvjed sindikata u Holdingu, a Tomašević poručuje: 'Nemamo nikakvu informaciju o tome'

Otvaraju li se terase?

Tomašević je odgovorio na pitanje hoće li se otvoriti cijele terase ugostitelja zbog epidemioloških mjera.

"Postoji dosta kriterija i oni se komuniciraju u Udruzi ugostitelja. Razumijemo cijelu epidemiološku situaciju. Ima dosta stvari koje smo rekli da ćemo postupno rješavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Gradskoj plinari i njezinoj mogućoj prodaji: "Radi se dubinska analiza, ona će biti gotova u svibnju i onda ćemo sjesti s koalicijskim partnerima kako bismo vidjeli koje je najbolje rješenje za plinaru."

Izmjena mjere roditelj-odgojitelj

Ovoga tjedna kreću upisi u škole diljem Hrvatske: "Svako dijete će biti upisano u školu. Razumijem djecu koju imaju autizam. Problem je što Centar za autizam ima smještene i djecu i odrasle. Odrasli su oni iznad 21 godinu. Treba se razdvojiti financiranje na državnoj razini, i to će u dobroj mjeri unaprijediti ovo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1. svibnja stupa izmjena mjere roditelj-odgojitelj: "Ono što znamo je da jedan dio korisnika imaju djecu vrtićke dobi i kada smo donosili tu odluku gledali smo mjeru kako bismo proširili kapacitete vrtića. Trenutno u gradskim vrtićima ima oko 380 slobodnih mjesta i to je slučaj u svim gradskim četvrtima."

Zatim je komentirao građevinski otpad: "Ovo malo obnove što je krenulo poboljšalo je problem s građevinskim otpadom. Prva lokacija je Jakuševac, sada ćemo otvoriti drugu lokaciju, a bit će vjerojatno potrebna i treća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo