KORONA NAM NEĆE UKRASTI ZABAVU? / Tulumi za Novu godinu samo do ponoći? Plenković i Tomašević otkrili da bi ipak mogli trajati malo duže

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Postoji neka inicijativa da se s obzirom na uobičajene aktivnosti koje se događaju na Badnjak, Božić ili Novu godinu, tu pusti još dva sata'

21.12.2021.
15:33
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Još se točno ne zna kako će ove godine izgledati novogodišnji dočeci jer situaciju diktiraju epidemiološke mjere. O mogućim opcijama danas su govorili predsjednik Vlade Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Mogućnost produljenja radnog vremena ugostiteljskih objekata za vrijeme Božića i Nove godine komentirao je danas premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji neka inicijativa da se s obzirom na uobičajene aktivnosti koje se događaju na Badnjak, Božić ili Novu godinu, da se tu pusti još dva sata da ugostiteljski objekti rade, što nije puno, a akomodiralo bi situaciju koja je neizbježna", kazao je Plenković.

'Dio Trga bit će ograđen i tamo će se moći samo s covid potvrdama'

Tomislav Tomašević je na današnjoj redovitoj konferenciji govorio o epidemiološkim mjerama vezanim uz doček Nove godine u Zagrebu. Kazao je da će Zagreb "vjerojatno" imati doček Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s ministrom Božinovićem. Za sada, većina gradova u Hrvatskoj, pa tako i Zagreb, planiraju doček Nove godine na otvorenom, tako da će se on vjerojatno dogoditi. No, isto tako, s obzirom na nepredvidljivu situaciju vezanu uz koronavirus, posebice soj omikron, moguće je da budu upute Nacionalnog Stožera u zadnji čas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno su upute takve da se ti dočeci mogu organizirati i u tom smislu Zagreb će vjerojatno imati doček na Trgu bana Jelačića. Međutim, doček će biti u skladu s epidemiološkim mjerama: dio Trga će biti ograđen i u taj dio će se moći ući jedino s covid potvrdama. To je jedini način da se doček i organizira", kazao je Tomašević, dodajući da se potpisuju zadnji ugovori i dogovori oko novogodišnjeg programa. Kazao je da će vrijeme trajanja dočeka ovisiti o Stožeru.

Image
GRADONAČELNIK O AKTUALNIM TEMAMA /

Tomašević o proslavi Nove godine pa otkrio kada bi mogla biti otvorena Žičara: 'Kantograd ne izgleda dobro'. Odgovorio je i Bozaniću

Image
GRADONAČELNIK O AKTUALNIM TEMAMA /

Tomašević o proslavi Nove godine pa otkrio kada bi mogla biti otvorena Žičara: 'Kantograd ne izgleda dobro'. Odgovorio je i Bozaniću

'Nadam se da će ga produžiti…'

"Za sada se više ide u smjeru da županijski Stožeri ovise o tome. Ovisit će sve o tjednu između Božića i Nove godine. Takvi su uvjeti da ni dva tjedna prije Nove godine ne znamo ništa zbog trenutne situacije s pandemijom. Za sada ćemo ići s dočekom, nadam se da će biti produžen iza ponoći barem do jedan ili dva sata", rekao je gradonačelnik. Kaže i kako će odluka o dopuštanju produženog rada ugostiteljima narednog vikenda ovisiti o Stožeru, a ne o gradskoj vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo