POTVRDILA SLOKOVIĆ /

Todorićevi odvjetnici: U ponedjeljak ulažemo žalbu na odluku o pritvoru

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Žalbu mogu uložiti do kraja radnog vremena suda tj. do 16 sati

9.11.2018.
11:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Odluka sa Županijskog suda o pritovoru Ivici Todoriću poslana je sudskom dostavom u petak u 9 sati u odvjetnički pretinac Sloković-Prodanović na Općinskom sudu. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da je odvjetnici Ivice Todorića već danas mogu preuzeti i mogu uložiti žalbu do kraja radnog vremena suda, tj. do 16 sati.

Iako je todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković jutros pred Županijskim sudu rekla da će žalbu na istražni zatvor koji je Ivici Todoriću određen zbog opasnosti od bijega uložiti danas do kraja radnog vremena, kasnije je, prilikom dolaska u Remetinec, kazala je kako ipak neće to biti danas već u ponedjeljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića, oko podneva su stigli u zatvor Remetinec kako bi se, kako su kazali, s Todorićem dogovorili oko obrane koju će iznijeti u srijedu. 

Pritvor zbog opasnosti od bijega

Podsjećamo, unatoč ponuđenoj jamčevini i svih uvjeta pod kojima je Ivica Todorić bio pušten u Engleskoj, sudac istrage u četvrtak je donio odluku o produljenju istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

Nakon odluke suca istrage o novom jednomjesečnom zatvaranju Todorićevi branitelji Jadranka Sloković i Čedo Prodanović pojasnili su da njihov branjenik nije pritvoren zbog utjecaja na svjedoke već zbog opasnosti od bijega.

"Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj. Identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No, zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto. Ovdje je bitno viši standard i jamčevina mora biti bitno viša. Ponudili smo 118 tisuća funti. U Engleskoj je očito standard puno niži nego kod nas", kazali su nakon ročišta Sloković i Prodanović dodavši kako su ponudili milijun kuna jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo