'odbijanje boljih ponuda' / Todorić: 'Zločinačka organizacija u Agrokoru iznosi milijarde kuna iz Hrvatske'

Image
Foto: Pixsell

Todorić naglašava da je ovakvo 'odbijanje bolje ponude' imalo za cilj neskriveno pogodovanje Knightheadu

28.10.2017.
11:55
Pixsell
VOYO logo

Ivica Todorić u subotu je na svom blogu ponovno prozvao Vladu i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka za pogodovanje Knightheadu u novom tekstu pod naslovom "Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja".

Todorić piše kako se na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više. Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status", navodi Todorić.

Todorić naglašava da je takvo "odbijanje bolje ponude" imalo za cilj neskriveno pogodovanje Knightheadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive", piše na Todorićevu blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo