TODORIĆ PODNIO TUŽBU PROTIV HRVATSKE EUROPSKOJ KOMISIJI: / 'Teško sam se odlučio na taj čin, ali morao sam...'

Image
Foto: AFP

'Čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njenim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.'

11.1.2018.
14:16
AFP
VOYO logo

Ivica Todorić u najnovijoj je objavi na svom blogu napisao da je podnio tužbu protiv Hrvatske Europskoj komisiji. To je učinio zbog, kako kaže, 'zastrašujućih posljedica neustavnog i nezakonitog lex Agrokora'. Kaže i da hrvatske institucije ne reagiraju na posljedice lex Agrokora pa se obratio Europskoj komisiji jer smatra da taj zakon nije u suglasnosti sa zakonodavstvom Europske unije.

Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sa sadržajem tužbe ću upoznati sve predsjednike vlada EU-a'

'Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog lex Agrokora, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njenim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

'Teško sam se odlučio na čin tužbe'

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama lex Agrokora i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi. Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njenih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njenim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo