Pred nama proljetni mjesec, temperature rastu na 17 °C!

Nakon dva tjedna zimskih temperatura, snijega i leda dolaze nam proljetni dani. Temperature u danima pred nama penjat će se na prave proljetne, do čak 17°C. Opet će zapuhati južina.

7.2.2014.
9:56
VOYO logo

U većini kopnenih krajeva petak je započeo u magli, a kasnije će prevladavati djelomice ili pretežno sunčano, dok će prema kraju dana sa zapada stići naoblačenje. Na Jadranu i u krajevima uz njega promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te mjestimice malo kiše, a jače naoblačenje i kiša očekuje se navečer i u noći u Istri i na riječkome području.

Vjetar slab do umjeren, a u gorju i sjevernim krajevima i jak jugozapadni. Na Jadranu će jačati južni vjetar i jugo, do kraja dana na jako, ponegdje na otvorenome moru i olujno. Osjetno toplije nego prošlih dana. Najviša temperatura između 10 i 16, a u gorju od 6 do 10°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend će započeti u pretežno oblačnom vremenu povremeno s kišom, na Jadranu mjestimice obilnijom uz grmljavinu. Sredinom dana i poslijepodne u većini se krajeva očekuje djelomično razvedravanje, a oblačnije uz malo kiše mjestimice bit će još na sjeveru i jugu Jadrana i u krajevima uz Jadran.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, ujutro u sjeverozapadnom području prolazno sjeveroistočni, a na južnom dijelu Jadrana prijepodne umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan još toplije

I u idućem tjednu očekuju nas visoke temperature, pa će se živa u Slavoniji, primjerice, početkom idućeg tjedna penjati na čak 17 °C.

Prema sadašnjim prognozama veljača će proći u neuobičajeno toplom vremenu, a kako stvari zasad stoje, snijega ove zime nećemo još puno vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike