niz nepravilnosti / 'To ja držim samo za sebe, to je meni OPG': nakon godina neadekvatnih uvjeta zatvoren ilegalni zoološki vrt

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Broj životinja, među kojima su nojevi, magarci, ptice i majmuni s godinama samo se povećavao iako su razni aktivisti udruga za zaštitu životinja na to upozoravali

26.3.2018.
9:44
Zeljko Mrsic/PIXSELL
VOYO logo

Milan Anić Minja, vlasnik gostionice "Anita" u Zatonu Obrovačkom, vratio je majmune koje je držao na svom posjedu, Zoološkom vrtu u Zagrebu, prema rješenju Ministarstva poljoprivrede RH, ali je zadržao ostalih 40-ak životinja, potvrdio je to u četvrtak za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon što je utvrđen niz nepravilnosti, veterinarska inspekcija zatvorila je improvizirani zoološki vrt u Zatonu Obrovačkom pri ugostiteljskom objektu "Anita". Nadzorom je utvrđeno da nema rješenje o odobrenju za rad niti je upisan u Upisnik zooloških vrtova. Time mu je zabranjeno daljnje izlaganje životinja. Dio je određen za prebacivanje u ZOO u Zagrebu. Broj životinja, među kojima su nojevi, magarci, ptice i majmuni s godinama samo se povećavao iako su razni aktivisti udruga za zaštitu životinja na to upozoravali. Tako je ustanovljeno da Anić, osim što nema odobrenje za rad, životinje nemaju adekvatne uvjete za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

FOTO: (Zeljko Mrsic/PIXSELL)

"To ja držim samo za sebe, to je meni OPG. Oni su te majmune tražili i to je predano u zagrebački Zoološki vrt. Ove druge životinje ja sam ostavio za sebe, ne kao zoološki vrt, već kao za sebe. Nisam imao dalje problema, to ću se ja ionako morati riješiti s vremenom, tko će, ne mogu ja to... Ja sam to htio radi dice da vide životinjice malo, da imaju gdje izaći, ali evo vidiš. Ne daju ti da žive, ništa. To je meni postao teret na kraju. Oni su tražili od mene da bih trebao imati nekakve uvjete za majmune, ja sam im rekao 'pa dajte mi postavite uvjete, što ja to trebam napraviti'", kazao je pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Deset godina nikome nije smetalo, sad to vama smeta! Digle su se udruge za zaštitu životinja i sve je tu krenulo. Majmune su na kraju dali u Slavonski Brod nekom privatniku, po nalogu Ministarstva poljoprivrede. A za ostale životinje... ja se sam mislim što napraviti. Sve je to domaće, vidjet ću što ću s njima. Da nekome smeta da ti maltretiraš te životinje ili nešto im radiš, shvatio bih, a ti ih držiš u najboljem redu. Ja sam vodio više računa o njima nego o sebi. Ma sve je to mafija", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo