TKO JE IZBACIO BAJAGU S KARLOVAČKIH 'DANA PIVA'? / Dogradonačelnica tvrdi da branitelji nisu odgovorni, ali ne zvuči nimalo uvjerljivo

Image
Foto: PIXSELL

"S obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje,

10.8.2018.
16:57
PIXSELL
VOYO logo

Na tradicionalnoj manifestaciji 'Dani piva' u Karlovcu, koja se održava od 31. kolovoza do 9. rujna, među inim izvođačima trebao je nastupiti i Bajaga. No, koncert Bajage i Instruktora, odavno najavljen za 3. rujna, naprasno je otkazan, a zamjena je pronađena u Hladnom pivu. U Karlovcu se po kuloarima govori da su pritisak za izbacivanje Bajage iz već najavljenog programa izvršili branitelji.

Dogradonačelnica Andreja Navijalićizjavila je za KAportal da Grad od organizatora manifestacije nije tražio izmjene u programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad od Festa nije tražio da mijenja program"

"Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini. Štoviše, nije bilo ni neformalnih zahtjeva da se otkaže Bajagin nastup. Obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebice hrvatskih branitelja i da se vidi što se u tom konceptu može napraviti", kazala je dogradonačelnica potvrdivši da su predstavnici Grada "razgovarali s Festom kao što smo razgovarali i s braniteljima” kako bi se, kaže, vidjela programska shema i zatvorio koncept.

Zanimljivo je da se o programskoj shemi i konceptu manifestacije, a očito zbog nastupa Bajage, raspravljalo sada, početkom kolovoza, iako su izvođači bili najavljeni još koncem travnja što se vidi i iz promotivnog spota objavljenog na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradonačelnica Navijalić kaže da nije neuobičajeno da se izvođači mijenjaju i pred sam početak manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nama je da posebno poslušamo branitelje"

"Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati", kazala je dogradonačelnica Karlovca za KAportal.

Navijalić je potom još par puta spomenula očito ključnu riječ u ovom slučaju - koncept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao članica Povjerenstva moram reći da smo se više usmjerili na koncepcijski dio nego na same izvođače, kad se raspravlja, raspravlja se u širem konceptu Dana piva, često puta izvođače manje – više prepustimo financijskim, tehničkim, slobodnim terminima, samom organizatoru da ih predloži, pa s te strane moja isprika", kazala je.

A odgovarajući na pitanje novinara KAportala zašto je Bajagin koncert problem ove godine, a nije bio 2011. kada je dvaput nastupio u Karlovcu, Navijalić je opet spomenula koncept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju", odgovorila je dogradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo