TIJEKOM POTRESA BILA U SEIZMOLOŠKOJ SLUŽBI: / 'Nisu istrčali iz zgrade, ostali su pribrani. Seizmologa je šačica, a rade kao da ih je 50'

Image
Foto: Facebook/Sanjin Strukic/PIXSELL

Novinarka Sanja Vištica otkrila je da ju je uhvatila svojevrsna panika za vrijeme potresa te je prepričala što se u zgradi zagrebačkog PMF-a događalo za vrijeme i nakon potresa

30.12.2020.
9:57
Facebook/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Novinarka Nove TV Sanja Vištica na Facebooku je objavila da se u trenutku potresa nalazila u Seizmološkoj službi i da je doslovno gledala nastajanje potresa dok su ga instrumenti počeli bilježiti.

Otkrila je da ju je uhvatila svojevrsna panika te prepričala što se na PMF-u sve događalo. Status kolegice Vištice prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAŠTO JE POTRES BIO TOLIKO RAZORAN? Stručnjak s PMF-a objasnio: /

'Došlo je do granice pucanja i sloma, razlog se nalazi u Jadranu'

Image
ZAŠTO JE POTRES BIO TOLIKO RAZORAN? Stručnjak s PMF-a objasnio: /

'Došlo je do granice pucanja i sloma, razlog se nalazi u Jadranu'

"Danas sam u trenutku potresa bila u - ni više ni manje - nego seizmološkoj službi. I gledala nastajanje potresa, odnosno kad su ga instrumenti počeli bilježiti. Došli smo po izjavu. Čekali voditeljicu službe da kolegu pita nešto i za to vrijeme kolega Kiš i ja gledamo u te velike ekrane i zezamo se. Točkice crvene. Kolega je vidio da točkica blinka i taman sam i ja digla pogled prema ekranu i zatrese. Ta zgrada na PMF-u je doslovno škripala. Voditeljica službe je držala instrumente, ja sam trčala gore-dolje po hodniku tražeći gdje da se sklonim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenula sam prema izlazu i sjetila se kako mi je jučer jedan od njih rekao da u trenutku potresa bježim od prozora i stakla jer kad se razlete da to leti kao geleri. Vratim se natrag i stisnem uz zid. Iz podruma je izletio seizmolog Fiket i viče - koliko? Koliko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Šest! - čini mi se da sam čula iz sobe na drugom kraju. Još je tada treslo. Kad je stalo, nama su otključali i poslali nas da odemo što dalje od zgrade, a oni su odmah sjeli u svoje urede i očitavali podatke. Nisu istrčali. Ti ljudi su bili nevjerojatno pribrani. Ljudi, njih je tamo šačica, točnije 10, a rade kao da ih je 50. U tom trenutku ih je, čini mi se, bilo samo četvero.I u cijelom tom kaosu su našli vremena za nas medije i strpljivo odgovarali na sva naša pitanja. I još su nam nudili kavu, stalno nas pitali trebamo li što. Morala sam ovo napisati. Neka se zna da imamo malenu, ali sjajnu seizmološku službu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo