(Gigantic) / THE WALKMEN - You & Me

Image

Indie-rock petorka napustila je rodni New York i krenula na glazbeno putovanje Amerikom.

8.3.2009.
21:16
VOYO logo

Kvintet iz New Yorka svoj je peti album zamislio kao samotnjačko i nostalgično putovanje na kojem svaka pjesma predstavlja glazbenu razglednicu neke od njihovih stanica.

Logično, u konačnici smo dobili izuzetno eklektično djelo koje ipak sadrži dovoljno poveznica s onim što su dosad radili da ne prorijedi dosadašnju bazu obožavatelja. Drugim riječima, elementi surfa, mariachi trubača, americane i latina donekle uspješno su provučeni kroz Walkmenov indie-rock filter i pospješeni depresivnim stihovima o samoći, razočaranju i gubitku svega onog što je vrijedilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim time, "You & Me" nije lagan za slušanje, pogotovo jer nakon nekog vremena opako gubi na snazi. Oni najizdržljiviji za svoj će trud biti nagrađeni s "If Only It Were True" i "On the Water" u čijem se iskrenom očaju zrcale veliki kraljevi tuge Nick Drake i Tim Buckley te "Donde Esta La Playa" u kojima pronalazimo tragove genijalnsoti Arthura Leeja i njegovih Love.

Kao i dosad, Walkmen su pokazali da su sposobni za velike stvari, ali ih nikako ne uspijevaju pretvoriti u velike albume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo