LONG LIVE THE DEAD! / The Grateful Dead na turneji

Image

Neuništivi psihodelici nakon pet godina stanke nastavljaju sa svojom "vječnom" turnejom.

6.1.2009.
10:30
VOYO logo

Ikone psihodeličnog rocka The Grateful Dead najavile su povratničku turneju kojom će okončati petogodišnju koncertnu stagnaciju, prekinutu tek
nastupom za Baracka Obamu. Spomenuti koncert ponovno ih je "napalio" na svirku pa su odlučili nastaviti turneju koja, s povremenim prekidima, i bez novog albuma traje već desetljećima.        

Aktulna postava preimenovala se u The Dead, a sačinjavaju je originalni članovi Phil Lesh, Bob Weir, Mickey Hart i Bill Kreutzman, uz pridružene Warrena Haynesa i Jeffa Chimentija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haynes je na gitari zamijenio lidera i glasnogovornika benda Jerryja Garciju koji je 1995. godine preminuo od srčanog udara dok se pokušavao očistiti od droge u klinici u rodnom San Franciscu. Nedavno je najavljen i biografski film o njemu na kojem je članovima The Deada pripala uloga supervizora čitavog projekta.

Turneja kreće u travnju i obuhvatit će 20-ak gradova u Sjedinjenim Državama.  O nekom novom materijalu, kako to i inače biva kod ovih neuništivih hipija, nema nikakvih informacija.                         

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo