TEŽAK UDARAC ZA BANDIĆA: / Natječaj kojim je njegov kum trebao graditi rotor je poništen, a kaznu od 100.000 kuna platit će Zagrepčani

Image

Državna komisija za kontrolu postupaka Javne nabave poništila je natječaj, a Grad Zagreb mora platiti još i 100 tisuća kuna troškova žalbenog postupka.

27.12.2017.
18:08
VOYO logo

Iako je prije nešto više od mjesec dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavljivao kako će s radovima na rotoru u Novom Zagrebu krenuti u veljači, kako sad stvari stoje, to se ipak neće dogoditi. Negodovanje javnosti tad je izazvala činjenica da je posao na rekonstrukciji rotora na Remetincu vrijedan gotovo 225 milijuna kuna, između ostalih, dobio i Bandićev kum.

Image
KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ROTOR I TKO ĆE GA GRADITI? /

Nimalo iznenađujuće - 280 milijuna kuna vrijedne radove izvodi i Bandićev kum

Image
KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ROTOR I TKO ĆE GA GRADITI? /

Nimalo iznenađujuće - 280 milijuna kuna vrijedne radove izvodi i Bandićev kum

Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka Javne nabave poništila je taj natječaj, a Grad Zagreb mora platiti još i 100 tisuća kuna troškova žalbenog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna tvrtka, Tigra d.o.o. sa sjedištem u Ivanićgradskoj 22 u Zagrebu, u vlasništvu je Milana Penave, poduzetnika, čija je supruga, krsna kuma Bandićevoj kćeri. Ta tvrtka, zajedno s ponuđačima Kamgrad, Hidroelektra niskogradnja i DiV, odabrana je za izvođača rekonstrukcije remetinečkog rotora. Iako je njihova ponuda bila tek četvrta na listi najpovoljnijih, kako je tada doznao Večernji list, bili su prvi s ispravnom ponudom.

Najniža ponuda bila je tad ona zajednice ponuđača GiP koju čine Pionir, GP Krk, Osijek Koteks i Tehno-Elektro i iznosila je 184,5 milijuna kuna bez PDV-a. Ponuda grupacije koju predvodi Kamgrad iznosila je 224,8 milijuna kuna bez PDV-a. Nakon natječaja stigle su tri žalbe na postupak natječaja, no dvije žalbe su odmah odbačene jer nisu bili plaćeni troškovi žalbenog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Strabag je, pak platila 100 tisuća kuna troškova Državnoj komisiji za nabavu da bi ocijenili postupak, a to je naposljetku i urodilo plodom jer je natječaj poništen prošlog tjedna.

Rješenje je objavljeno na službenim stranicama Komisije koja je i ustvrdila da je ponuda tvrtke Strabag imala svu potrebnu i ispravnu dokumentaciju za natječaj. Žalba na ovo Rješenje nije moguća, iako Grad Zagreb može pokrenuti upravni spor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo