TEŽAK KARAKTER: / Petrov ne pušta ambicioznog Lovrinovića u Vladu?

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek
12.1.2016.
19:55
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

Naime, kako piše Večernji list, Lovrinovićevi ekonomski stavovi u suprotnosti su s neoliberalnim pogledima mandatara Tihomira Oreškovića, ali i HDZ-a.

Želi(o) biti predsjednik HNB-a

Nakon izbornog uspjeha Mosta i pregovora s SDP-om i HDZ-om, Lovrinović nije krio ambiciju da u novoj Vladi bude potpredsjednik ili ministar financija, a spominjalo se i kao kandidat za predsjednika Hrvatske narodne banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se HNB-a tiče, problem je u tome da sadašnji guverner Boris Vujčić ima mandat do sredine 2018. godine i nije ga moguće smijeniti na polovici mandata, bez ozbiljnih posljedica na ugled i rejting zemlje, piše Večernji.

Nagađa se da u Mostu nastoje 'skresati' Lovrinovićeve ambicije, dijelom zbog njegovih ekonomskih stavova, a dijelom i zbog nekih detalja iz njegove karijere koji se, navodno, nisu svidjeli Petrovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REFORME MOSTA UTJEČU I NA HNB: /

Vujčića nemoguće smijeniti, a sam neće otići

Image
REFORME MOSTA UTJEČU I NA HNB: /

Vujčića nemoguće smijeniti, a sam neće otići

Sporni projekti na fakultetu

Spominje se, tako, kako je državna revizija izdala negativno mišljenje o poslovanju Ekonomskog fakulteta u vremenu od 2004. do 2009. godine kada su tamošnji dekani bili Lovrinović i Darko Tipurić. Taj je fakultet tada bio jedina znanstvena institucija na čije je poslovanje Državna revizija imala negativno mišljenje.

Sporna su bila 32 projekta vrijedna 35 milijuna kuna, za koje se sumnjalo da su poslužili za izvlačenje novca iz državnih tvrtki i ministarstava kao što su HEP, Hrvatske šume, Plinacro, Croatia osiguranje, Podravka, Dioki, Jadrolinija i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbacivanje iz udruge Prsten

Spominje se i Lovrinoviće angažman u neprofitnoj udruzi bosanskih Hrvata Prsten kojeg su osnivači (među kojima uspješni poduzetnici Pavo Zubak, Tomislav Antunović i Marko Pipunić) smijenili nakon što je počeo 'solirati'.

Jedan od osnivača Prstena kaže da još nije sreo čovjeka težeg karaktera, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo