kako dalje? /

Teški dani: Zbog potresa i straha iz centra Zagreba iselilo se 20 tisuća ljudi?

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

'Ako svaka četvrt dobije po dva milijuna, na svaku će zgradu otpasti 25-30 tisuća kuna za sanaciju'

16.4.2020.
16:10
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Zagreb se i dalje suočava sa štetom nakon razornog potresa. I tko zna do kada će sve to skupa trajati. Kako i na koji način će se pomoći vlasnicima nekretnina do kraja nije jasno. Kako će ići raspodjela, nije najjasnije ni Petru Paradžiku, predsjedniku Vijeća gradske četvrti Donji Grad, koji ovih dana radi u privremenom uredu u Preradovićevoj ulici jer je ured četvrti u Ilici nakon potresa neupotrebljiv.

"Ne znamo točno koliko je donacijama prikupljeno u Fond za sanaciju, zadnja je informacija bila oko 15 milijuna kuna. Ne znamo koliko će se novca za nabavu građevinskog materijala potrošiti za četvrti stradale u potresu, odnosno vrijedi li ta mjera za cijeli  Zagreb ili samo za pet najpogođenijih četvrti. Nije najjasnije ni koliko kome možemo dodijeliti materijala. Neki su tražili umjereno, neki prekomjerno... Jedino je jasno da je odgovornost prebačena na nas da odlučimo kako će to biti raspoređeno", rekao je Paradžik za Večernji list, potvrđujući kako je realno da se što zbog potresa, što zbog straha iz centra odselilo oko 20.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da bi podjela mogla početi najranije za vikend, no realno je da će ipak biti sljedeći tjedan. Izvjesno je da će stanovnici Donjeg grada kojima zahtjevi budu odobreni materijal moći preuzeti u dvorištu gimnazije u Križanićevoj.

Jučer oko podneva, zadnjeg dana roka, u tu je četvrt bilo pristiglo šezdesetak zahtjeva za obnovu zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako svaka četvrt dobije po dva milijuna, na svaku će zgradu otpasti po 25-30 tisuća kuna", računa Paradžik, piše Večernji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo