VIDEO: / Teška blamaža u centru Zagreba ide dalje!

14.10.2014.
6:58
VOYO logo

Obnova Mesničke ulice u centru Zagreba izazvala je buru negodovanja građana, ali i stanara, koji se, između ostalog, žale na nedovoljnu sigurnost.

Jer dok je stara Mesnička imala klasičnu, lako uočljivu zebru, uzdignuti nogostup i stupiće, nova - nema ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nemam priliku svoju djecu učiti kako da prelaze zebru jer je i zebra nestala, navodno je kamen zaštićen, a djeca nisu", kazala je Ina Volmut za RTL.

//www.youtube.com/embed/uOb2RP8vC1Q

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pješaci u opasnosti

Pješački prijelaz je označen, a pješake od automobila ne štiti ništa. Ograničenja od 30 kilometara na sat malo se tko drži, pa građani, okupljeni u inicijativu nude rješenje.

"Postavljanje fizičke barijere, s obzirom da nogostupa nema, iscrtavanje zebri, onoga što se i u svijetu međunarodno priznaje kao zebra i gašenje katadioptera", rekla je Ana Janković Čikos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer osim što su neučinkoviti danju, noću su za većinu iritanti, pa je na njima osvanula jasna poruka gradu - ne želimo ih.

Nešto ne štima u Mesničkoj

Da nešto ne štima u Mesničkoj, smatraju i stručnjaci za promet. Linije na kolniku jedva se vide, signalizacije na ulici nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi potrebno napraviti tlocrtnu signalizaciju, iscrtati zebru i rubne crte, nakon toga, bilo bi dobro postaviti video nadzor, da se vidi koja je brzina kretanja vozila i da se ti vozači koji voze prebrzo sankcioniraju, Treće - cestu treba staviti pod prioritet za održavanje zimskoj službi", pojasnio je Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet.

Korekciju Mesničke najavio je i sam gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mesničku ćemo urediti do kraja tjedna na dobrobit stanara Mesničke i dobrobit naših sugrađana. To je pitanje i svjetljenja i ovih rubnjaka i sigurnosti pješaka i označene horizontalne signalizacije, bit će sve u redu", smirio je Milan Bandić građane.

No nije u redu da se tek obnovljena ulica ponovno popravlja - ponovno novcem građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo