VLADAJUĆI U AKCIJI /

Tehnička Vlada i dalje donosi odluke koje imaju financijsku težinu: što na to kaže HDZ?

Ministar turizma nedavno je nadgledao kako šef Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom otvara ponudu za koncesiju turističkog kompleksa Kupari, posao vrijedan stotine milijuna eura: može li se to još uvijek činiti?

14.10.2015.
18:55
VOYO logo

Tehnička Vlada je danas donijela odluku o izboru članova uprava javnih tvrtki od strateškog interesa: u njemu će odsad sudjelovati i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, takozvani head hunteri.

"Odluka će i dalje biti na nadležnom ministarstvu, vladi, međutim, izbor će raditi stručna profesionalna institucija. Znači, ona će reći: vas troje odgovarate, vi to možete raditi, a onda će se gledati što je tko ponudio bolje, neki detalji, da se odluči", objašnjava ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u Vladi tvrde da je ovakav način isplativiji, bolji te da se prakticira širom Europe, iz HDZ-a ih stižu optužbe da su im - ukrali ideju.

"Ukoliko malo odvrtimo film, vidjet ćemo da već mjesecima HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom govori da treba depolitizirati rad javnih tvrtki, najavljuje se dakle novi model upravljanja javnim tvrtkama u kojem će sve to biti bitno drugačije", kaže ekonomski strateg HDZ-a Tomislav Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to jedina značajna odluka tehničke vlade - ministar turizma nedavno je nadgledao kako šef Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom otvara ponudu za koncesiju turističkog kompleksa Kupari, posao vrijedan stotine milijuna eura: može li se to još uvijek činiti?

"Da, može jer se ne kreiraju nikakve financijske obveze, ne radi se o imenovanjima, radi se o poslu koji je odavno dogovoren i koji ničim ne izlazi iz ingerencija odluka koje u ovom trenutku smije donositi vlada", jasan je Darko Lorencin.

HDZ zbog posljednjih odluka Vlade zanima samo jedno:

"Kako je rastrošna i kako troši ova Vlada i što sve radi sa sredstvima državnog proračuna pred sam kraj mandata kupujući, ponavljam, sredstvima iz državnog proračuna, sredstvima svih građana Republike Hrvatske, sebi potencijalne glasače", žali se HDZ-ov Davorin Mlakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izbora su ostale još tri sjednice Vlade, pa ovakvih optužbi sigurno neće nedostajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo