PRVA ZVIJEZDA NOKIA STAGEA / T-Mobile Inmusic dovodi Sergenta Garciju

Image

Tvorac "Salsamuffina", kombinacije salse, reggaea, hip-hopa i jazza, po prvi puta dolazi u Hrvatsku.

6.3.2009.
13:02
VOYO logo

Sergent Garcia, pariški glazbeni inovator "opsjednut" stilovima poput salse i reggaea, prvi je izvođač na Nokia Stageu predstojećeg T-Mobile Inmusic festivala.                  

Karijeru je počeo u 80-ima kao član punk sastava Ludwig Von 88, a samostalno se predstavlja 1996. godine singlom "Salsamania". Ubrzo počinje suradnju s  glazbenicima okupljenima pod imenom Los Locos del Barrio, nakon čega dolaze usporedbe sa zemljakom Manu Chaom i svjetska slava osigurana albumom "Un Poquito Quema'o".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj zvuk, kombinaciju kombinacije salse, reggaea, hip-hopa i jazza, nazvao je "Salsamuffin", a kritika je isti opisala kao pionirsko i originalno spajanje dva najvažnija glazbena žanra karispkog otočja, reggaea i salse. Prošle godine Nokia Stage je okupio impresivnu postavu world music izvođača (Egypt 80 & Seun Kuti, Amadou & Mariam, Tinariwen), a tradiciju na najbolji mogući način nastavlja Sergent Garcia.

Za kraj spomenimo i da su studentske ulaznice po povoljnoj cijeni od 250 kuna u prodaji još samo nekoliko dana, odnosno do 9. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo