SAMI IH OSMISLILI / Svjetski uspjeh hrvatskih liječnika! Sveti Duh jedini izvodi operacije uz ove posebne naočale

Iza svega stoji specijalizant Benedict Rak, stručnjak kakvog bi voljeli imati u bolnicama diljem svijeta

25.4.2019.
21:50
VOYO logo

Klinička bolnica Sveti Duh jedina u svijetu izvodi operacije oka pomoću širokokutne 3D tehnologije. Ova jedinstvenametoda, koju je osmislio mladi specijalizant ove bolnice, bit će predstavljena na međunarodnom simpoziju, no i prije toga RTL je zavirio u operacijsku dvoranu.

Novi pristup operaciji oka moguć je zahvaljujući mladom liječniku Benedictu Raku, specijalizantu oftalmologije kliničke bolnice Sveti Duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo do jednog sustava koji zaista ima jedan ogroman i rotacijski i pozicijski kut gledanja praktički cijela sala bilo tko može vidjeti jednako dobru sliku kao operater 3d i u visokoj razlučivosti", kazao je.

Image

Specijalizant Benedict Rak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici sa Svetog Duha jedini u svijetu rade s pomoću širokokutne 3D tehnologije. Zahvaljujući takvim naočalama i zaslonu, zahvat je jednostavniji. Ujedno, liječnik prvi put ima mogućnost izbora između uobičajenog i novog načina operacije, a nova tehnologija pomaže i u edukaciji.

"Čovjek kao operater može komotnije zauzeti položaj, nije više bitan kut pod kojim gledamo samu projekciju kao što je to bilo kod prethodnih tehnologija", pojasnio je Damir Bosnar iz Klinike za očne bolesti na Svetom Duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja tri mjeseca na Svetom Duhu izvedeno je pedesetak takvih operacija. Ugodniji i ležerniji tijek operacije znači i veću sigurnost za pacijente koji imaju problema s vidom. A sad, najnovija znanja iz oftalmologije u iduća dva dana bit će predstavljena na Međunarodnom oftalmološkom simpoziju u Zagrebu, koji organizira bolnica.

"Ponosni smo da ovom inovacijom doprinosimo napretku tehnologije u tehnološkom smislu, a današnja oftalmologija u svijetu tehnologije nije nezamisliva", ističe ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika je to koja još jednom dokazuje da hrvatski liječnici ravnopravno stoje uz bok svjetskim kolegama.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo