konačno dobila odštetu / 'Švicarci' joj pretvorili život u pakao: 'Izgubila sam zdravlje i dom, ali pobijedila sam banku!'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zbog dizanja kredita u švicarskom franku, 54-godišnjoj Mileni Vidov život se pretvorio u kaos

17.9.2018.
11:01
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Iako su banke počele gubiti sporove u 'slučaju Švicarac', traume izazvane stresom zbog sporova s bankama pratit će ih još dugo vremena. 

Najbolje to zna Milena Vidov, 54-godišnja prodavačica u zadarskoj trgovini odjeće i obuće, koja je 2005. godine digla kredit u Zagrebačkoj banci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Službenica mi je rekla da franak ima povoljniji tečaj pa sam digla 100.000 franaka", započela je svoju priču Milenka. 

Tvrdi da je odlučila renovirati majčin stan dok još nije prestara za to i dobrog je zdravlja. Sljedećih godina život joj se pretvorio u kaos, morala je prodati obiteljsku kuću u Ražancu kako bi isplaćivala rate kredita, a zbog svega stradalo joj je i zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije godine kasnije franak je počeo divljati, a skakale su i kamate. Dok je banka zarađivala i na jednom i na drugom, ja sam radila u trgovini i čistila tuđe kuće kako bih mogla platiti ratu kredita koja je dostizala i do 4700 kuna mjesečno. Bilo mi je jako teško. Majčin stan je bio pod hipotekom za taj kredit. Od silnog stresa dobila sam aritmiju i otpala mi je kosa, bila sam ćelava", prisjeća se Milena. 

Napravila je konverziju franka u euro 2015. godine i dobila, kaže, 3200 kuna odštete za preplaćenu kamatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudski vještak je procijenio da mi pripada 30.300 kuna! Tužila sam banku zajedno s odvjetnikom Božom Vrkićem, koji je bio u istom problemu, i evo, nakon sedam godina sudovanja, dobila odštetu. Banka mi je krajem srpnja isplatila taj novac", kaže Milena koja je tako konačno dobila djelić pravde za kojim traga od samog dizanja kredita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo