malo vjerojatna opcija / Svi mogući raspleti: što se mora dogoditi kako bi Vatreni ispali u grupnoj fazi?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Premda bi sa četiri boda trebala biti sigurna, hrvatska nogometna reprezentacija još uvijek nije i matematički osigurala plasman u osminu finala

21.6.2016.
11:54
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premda bi sa četiri boda trebala biti sigurna, hrvatska nogometna reprezentacija još uvijek nije i matematički osigurala plasman u osminu finala europskog prvenstva u Francuskoj.

'Vatrenima' za potvrdu prolaza treba pobjeda ili bod protiv Španjolske u večerašnjem susretu u Bordeauxu. No, što ako odabranici izbornika Ante Čačića izgube od aktualnih europskih prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti tada ne bi trebala biti drama jer se moraju poklopiti rezultati iz čak šest susreta da hrvatska vrsta ostane bez osmine finala.

Englezi nam nisu pomogli jer su remizirali sa Slovacima, no sve bi moglo biti riješeno večeras ako Njemačka pobijedi Sjevernu Irsku. Tada bi Sjeverna Irska ostala na trećem mjestu u svojoj skupini s tri boda, a Hrvatska već sada ima četiri. Tri boda ima i Albanija na trećem mjestu u skupini A pa bi te dvije ekipe ostale iza 'kockastih'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i 'elf' kiksa, moraju se poklopiti još četiri susreta da izvisimo u što je zaista teško povjerovati. Češka mora pobijediti Tursku, Portugal mora poraziti Mađarsku, Irska mora slaviti protiv Italije, a u dvoboju između Islanda i Austrije netko mora pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo