'Svi kažu da sam uspjela preko veze, a nisam'

S projektom za koji je na Akademiji dramske umjetnosti dobila četvorku, kći Vesne Pusić odnijela je pobjedu na 41. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Splitu.

9.12.2009.
17:31
VOYO logo

Iako joj je kratki igrani film Kinkachoo donio na Akademiji dramske umjetnosti tek četvorku, studentica režije Daina Oniunas-Pusić svojim je projektom odnijela pobjedu na 41. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva.

Baš četvorka kojom je, inače kćer predsjedničke kandidatkinje Vesne Pusić, bila jako razočarana uvjerila ju je da neće primiti strukovno priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam se iznenadila kad sam čula da jedna od nagrada ide upravo meni, jer me ocjena koju sam dobila za svoj film na Akademiji poprilično razočarala", priča 24-godišnja studentica, sada na petoj godini studija.

No, i žiri i publika su Kinkachoo, koji se bavi komunikacijom među ljudima prateći dva ljubavna para, dočekali s pohvalama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daina je film, koji traje 15 minuta, stvarala sedam godina. Za projekt je, kaže, angažirala bivšeg dečka Gorana Bogdana, gluhonijemu glumicu Milenu Rasković, Alana Katića te poznatu redateljicu Biljanu Čakić-Veselič.

Na studij u London

Uz radosnu vijest iz Splita, Dainu je razveselila i jedna iz Londona. Naime, primljena je u glasovitu London Film School, čiji je dekan poznati redatelj Mike Leigh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje će provesti dvije godine kako bi stekla stupanj master (postdiplomiski studij). Do tada će, kaže, zamrznuti svoj status na ADU.

"Prijavila sam se u studenom, više iz znatiželje, ne računajući da će me primiti jer za tu školu vlada jako velik interes. No, sam upis mi je bio prilično jednostavan, poslala sam biografiju, film Kinkachoo i telefonski odradila intervju, i vrlo brzo su mi javili, na moje veliko iznenađenje, da sam primljena. Nisam dobila stipendiju, ali ću aplicirati za razne programe koji se nude stranim studentima kako bih si olakšala život u Londonu", ispričala je Daina za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je škola, baš kao i život u Londonu, prilično skupa, Daina se odlučila na stanovanje u studentskom domu, gdje će boraviti od 6. siječnja.

"Nemam za stan u nekom širem središtu Londona, a dom je vrlo blizu školi. Tata i mama su bili jako sretni zbog mene, ali vrlo sentimentalni, pa su mi odmah najavili da ćemo se viđati svako malo", pojasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju majku Daina, kaže, podržava kroz kućno bodrenje. Tvrdi da nikada nije voljela javno eksponiranje, a poznato ime više joj je odmagalo nego pomagalo u karijeri, jer se sve što je činila odmah tumačilo da je to sigurno 'preko veze'.

'No, moja je mama dobra političarka i inteligentna osoba, u protivnom bi mi bilo znatno teže. Jako sam ponosna na nju i njezin rad i smatram da je odlična kandidatkinja za predsjednicu', zaključila je Daina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo