U SRPNJU U MOČVARI / Švedska glazbena senzacija dolazi u Zagreb!

Njegov izričaj varira od klasičnog singer-songwriter koncepta do izleta u raskošni pop.

8.5.2015.
19:08
VOYO logo

U suradnji tri zagrebačke organizacije za promociju nezavisne aktualne glazbene scene – Žedno Uho, Žur i Začarana močvara, 2. srpnja u klubu Močvara nastupit će talentirani švedski kantautor Jens Lekman.

Njegova inozemna karijera počela je kada je imao samo 20 godina, odnosno u trenutku kada je nezavisnoj američkoj etiketi Secretly Canadian poslao kolekciju, po svome mišljenju, najboljih pjesama koje je do tada snimio.

Tu je krenuo njegov put prema svjetskoj prepoznatljivosti budući da je u rodnoj Švedskoj već bio kantautor na kojega se obraćala pozornost.

Godine 2004. objavljuje album "When I Said  I Wanted to Be Your Dog" kojim osvaja srca ljubitelja glazbe podjednako u Europi i Americi.

Izričaj mu varira od klasičnog singer-songwriter koncepta do izleta u raskošni pop, što mu je osiguralo usporedbe s Belle & Sebastian, Stephinom Merritom, Jonathanom Richmanom i Davidom Byrneom.

Sljedeći veliki uspjeh predstavlja izvanredni "Night Falls Over Kortedala" iz 2007. kojem Pitchfork daje čistu devetku i koji ga smješta u panteon najzanimljivijih kantautora našeg doba.

Posljednji album, opet s izvrsnim kritikama, "I Know What Love Isn't" objavio je prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo