kritike tabloida / Šveđani se 'okomili' na Hrvatsku: 'Žalosno je da je takva zemlja puštena u EU, pljuju po nama, a vole naš novac'

Image
Foto: Screenshot/Aftonbladet

Kult mrtvog ubojice potvrđuje zastrašujuć manjak demokratskih instinkta. Žalosno je da je zemlja poput Hrvatske puštena u EU'

8.12.2017.
13:15
Screenshot/Aftonbladet
VOYO logo

Švedski tabloid Aftonbladet pridružio se nizu stranih medija koji su iskoristili priliku da u negativnom svjetlu prikažu Hrvatsku nakon samoubojstva Slobodana Praljka.

Kolumnist AftonbladetaPeter Kadhammar na početku članka pod naslovom 'Pljuju po nama - ali vole naš novac' opisuje što se dogodilo u haškoj sudnici te navodi kako je Praljak osuđen za ratni zločin. Nakon toga navodi reakcije hrvatskih političara – premijera Andreja Plenkovića i Kolinde Grabar Kitarović – te pojašnjava čitateljima da je hrvatski parlament održao minutu šutnje, a građani stavljali Praljkov portret na zidove i okupljali se na trgovima da zapale svijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo se događa u zemlji EU, usred civilizirane demokratske zajednice. To je sramotno. Kult mrtvog ubojice potvrđuje zastrašujuć manjak demokratskih instinkta. Žalosno je da je zemlja poput Hrvatske puštena u EU', piše tabloid. 

No, kaže njihov kolumnist, slična je situacija i u Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj. Smatra da su europski vođe pokazali vjeru u neizbježan napredak povijesti nakon što su ove zemlje izašle iz komunizma, no da ove zemlje to ne pokazuju. Za kraj zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaboravio sam još jednu stvar koju imaju zajedničku. Vole naš novac'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo