U RIJECI / Svečano otvorili najskuplju cestu u Hrvatskoj od 60 milijuna eura: 'Impresivno, ovo mijenja sve!'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je važnost ceste D403 za razvoj riječke luke i rasterećenje gradskog prometa, uz bolje povezivanje zapadnog dijela grada s obilaznicom, ali je iznio i zanimljiv prijedlog o nazivu nove ceste. Iz Rijeke se sad za dvije minute dolazi do obilaznice

18.10.2023.
13:32
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U tunelu Podmurvice održana je svečanost otvaranja državne ceste D 403, koja bi danas trebala biti puštena na korištenje oko 15 sati. Najskuplja cesta u Hrvatskoj, vrijedna preko 60 milijuna eura, od danas povezuje riječku obilaznicu sa lučkim područjem i s mrežom gradskih prometnica. Ovaj bi cestovni pravac trebao uvelike olakšati prometovanje središtem grada, ali i u budućnosti osigurati pristup kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali. 

Svečanosti su prisustvovali premijer Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Marko Filipović i brojni drugi uzvanici, a cesta je otvorena nakon što joj je prije nekoliko dana izdana radna dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković je čestitao svima uključenima u projekt, a posebno je na strpljenju zahvalio građanima Rijeke koji žive u blizini ceste.

Image
NE STAJU /

Plenković o Milanoviću: 'Obijesni, lijeni lakrdijaš.' Komentirao njegovu izjavu o Izraelu: 'Potpuno nepotrebno'

Image
NE STAJU /

Plenković o Milanoviću: 'Obijesni, lijeni lakrdijaš.' Komentirao njegovu izjavu o Izraelu: 'Potpuno nepotrebno'

"Ovaj projekt je u građevinskom smislu impresivan, to se vidi već samim dolaskom sa obilaznice, sa Škurinja, do tunela. Još jednom zahvaljujem Riječankama i Riječanima koji žive blizu ove ceste, nije im bilo lako tijekom izgradnje, međutim, ova cesta mijenja sve. To je fascinantan uspjeh na koji možemo biti ponosni", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to rezultat onoga što smo zacrtali još te 2016. godine", rekao je Butković.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

– "To DC403 mi zvuči birokratski, kao bilo koji drugi broj. Razmišljao sam kako ćemo mi Riječani, koji ne volimo imenovati ulice i ne određujemo mjesta u gradu prema njihovim nazivima, zvati ovu ulicu. Ova cesta povezuje i luku i Baračevu ulicu, i Zvonimirovu, za koju mi kažemo “kod Novog lista” i Škurinje  i tako dalje. Povezuje nas s Mediteranom, čiji smo dio stoljećima i mislim da je trebamo nazvati Mediteranskom ulicom", rekao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– "Nakon toga izgrađene su i moderne autoceste, a uskoro nas očekuje i izgradnja moderne ravničarske pruge. Ova cesta ima višestruku ulogu, kao teretna, za kontejnere i druge terete iz luke, ali i kao važna gradska prometnica", rekao je Komadina.

POGLEDAJTE VIDEO: Šok i klasika: HDZ i SDP lijepo surađuju na projektima, ali Plenković i Milanović ne. Oni se nastavljaju svađati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo