Sve manje nade u spas kultnog Radija 101

Radio 101 još je korak bliže stečaju i nestanku iz etera nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbacio svaku mogućnost da im iz gradske blagajne sanira nagomilane dugove.

19.1.2010.
9:00
VOYO logo

"Želimo im puno uspjeha, no naša bi pomoć izgledala kao da novcem kupujemo naklonost, značila bi uplitanje u informativnu politiku radija", poručio je Milan Bandić dodavši da se Grad prije godinu dana odrekao svoga udjela od 25 posto "kako bi radio bio još neovisniji".

Predsjednik uprave Radija 101 Drago Perić nije najbolje primio gradsku odbijenicu, jer smatra da je Grad sukrivac za današnje stanje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum s Poreznom upravom istječe 1. veljače. Ako dotad ne uplatimo barem dio od osam milijuna kuna koliko smo im dužni, bit će to kraj za Radio 101, izjavio je Perić za Večernji list."Ljudi iz Grada su do prije godinu dana sjedili u Nadzornom odboru, imali najveći udio i trebali su znati za kriminalne radnje. Možda im je baš odgovaralo da izađu iz strukture, prodaju nam dugove i čekaju propast", odgovara Perić.

On je angažirao odvjetnike koji će narednih dana podnijeti kaznenu prijavu za nesavjesno poslovanje protiv bivšeg predsjednika uprave Darija Duspera. Prozvani Dusper pomirljivo navodi kako je prije odlaska "riješio odnose s novom upravom", a s dobavljačima i državom dogovorio obročnu otplatu duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su medijske najave o prijavi točne, na tome će raditi moj odvjetnik. Kao predsjednik uprave nisam mogao otpuštati radnike, jer ne bih uspio ispuniti zakonske obaveze prema njima, u prvom redu otpremnine, zbog čega su mogle uslijediti tužbe", tvrdi Dusper i nastavlja da su se dugovi počeli gomilati krajem 2008. kad je krenula gospodarska kriza, a oglašivači počeli napuštati medije.

U međuvremenu, na Stojedinici uskoro kreću otpuštanja zaposlenih. "Imamo previše ljudi, 59 stalno zaposlenih i još pedesetak suradnika. Taj pritisak ne bi izdržale ni mnogo veće medijske kuće", kaže Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim verzijama koje među novinarima kolaju o razlozima propasti Stojedinice kruži i ona o astronomskim plaćama za odabranu nekolicinu pojedinaca. Riječ je, tvrde izvori, upravo o Dusperu, zatim drugoj članici bivše uprave Tamari Pavlici te njezinu suprugu Nenadu Pavlici, uredniku sportske rubrike. Na tom je popisu još nekoliko poznatih uredničkih i voditeljskih imena. Uz obilato preplaćene, na Stojedinici je duže vrijeme uobičajeno da isplate honorarcima kasne do pola godine.

Prethodni članci:

arti-201001150661006 arti-201001170092006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo