ŠVALJEK DOBILA OPOMENU PRED OTKAZ: /

Skoro odletila s Ekonomskog instituta nakon gostovanja kod Stankovića

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalovic

Ravnateljica zagrebačkog Ekonomskog instituta Maruška Vizek urušila je Sandri Švaljek opomenu pred otkaz.

21.2.2017.
19:46
PIXSELL, Dalibor Urukalovic
VOYO logo

Vizek je rekla kako nema govora o sukobu, već da je riječ o redovnom postupku koji poslodavac provodi kada bilo koji zaposlenik prekrši zakonske ili ugovorne odredbe koje reguliraju radni odnos.

Opomenuta nakon gostovanja kod Stankovića

Nakon što je nastupila u emisiji 'Nedjeljom u 2', saznalo se da je 'dr. sc. Švaljek u razdoblju od 21. ožujka do 10. lipnja 2013. godine, za vrijeme obavljanja poslova više znanstvene suradnice na Ekonomskom institutu Zagreb, istodobno bila imenovana direktoricom društva AD Valorem d.o.o. koje obavlja djelatnosti kojima se bavi i Ekonomski institut Zagreb', objasnila je Vizek, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za imenovanje na dužnost direktorice društva AD Valorem nije zatražila suglasnost Instituta.

'Zakonom o trgovačkim društvima propisano je da odluka o imenovanju direktora stupa na snagu s danom donošenja, što znači da je dr. sc. Sandra Švaljek u očima zakona u navedenom razdoblju doista i obnašala funkciju direktorice društva istodobno s obavljanjem radnog odnosa na Ekonomskom institutu Zagreb' kaže Vizek te dodaje kako je tada važećim Zakonom o radu bilo propisano da radnik ne smije bez odobrenja poslodavca za svoj ili tuđi račun sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac, a zakonsku zabranu natjecanja predviđao je i Pravilnik o radu Ekonomskog instituta, kao i ugovor o radu dr. sc. Sandre Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobila pisanu opomenu

'Budući da je poslodavac za povredu radnog odnosa saznao tek nakon emisije “Nedjeljom u 2”, smatrao je potrebnim upozoriti zaposlenicu na njezine obveze iz radnog odnosa, zbog čega joj je uručena pisana opomena', objasnila je.

Ujedno je podsjetila da na Institutu otprije postoji institucionalizirana i primjenjivana praksa davanja takvih opomena u situaciji povrede zakonske zabrane natjecanja s poslodavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo