unutarstranačka bitka / Sutra konačan rasplet: što je petero SDP-ovih gradonačelnika pismom poručilo članstvu?

Uoči sutrašnjeg Predsjedništva stranke spekulira se o mogućim isključenjima, a petero uspješnih stranačkih gradonačelnika SDP-ovcima je poslalo pismo

25.9.2017.
18:43
VOYO logo

SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček i još četvero kolega u svom pismu otvoreno kritiziraju i aktualnog predsjednika zbog tjeranja iz stranke, ali i njegove oponente.

"Nažalost, tu slavnu tradiciju i pozitivnu praksu svojim djelovanjem zlouporabili su neki članovi SDP-a, koji pripadaju najužem vodstvu naše stranke. Neprihvatljivo je stranačke kolege javno prozivati i tjerati iz stranke kao višak", poručuju SDP-ovi gradonačelnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na listi za odstrel? /

Grbin: 'Ako Bernardić misli da će se mojim isključivanjem situacija u SDP-u popraviti, spreman sam napustiti stranku'

Image
na listi za odstrel? /

Grbin: 'Ako Bernardić misli da će se mojim isključivanjem situacija u SDP-u popraviti, spreman sam napustiti stranku'

Potpredsjednik stranke Peđa Grbin, koji je Bernardića javno pozvao da odstupi, danas u Pazinu nije htio pred kamere. Očekuje se da će sutra, kako je i najavio, povući pitanje Bernardićevog opstanka na čelu stranke, no sve glasniji postaju oni koji ga tamo i dalje vide.

"Koliko ja znam, izborni proces u SDP-u ne traje, prema tome mi imamo predsjednika", kaže član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba pružiti čovjeku priliku, prošli smo jedne lokalne izbore u kojima, ruku na srce, predsjednik stranke i nema dominantnu ulogu, njegova prava snaga i sposobnost ili nesposobnost može se vidjeti na slijedećim parlamentarnim, državnim izborima. Nije ni imao priliku da pokaže neke svoje liderske ambicije dok istovremeno drugi su nestrpljivi", spušta loptu na zemlju PredragFred Matić.

Mirando Mrsić prije nekoliko je mjeseci javno otkrio da želi na Bernardićevu poziciju. On na Facebooku oštro kritizira moguće izbacivanje pojedinaca iz stranke. Među njima bi mogao biti i on, ali i Grbin, Milanka Opačić i Ranko Ostojić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da svoju kritiku i oštrinu upute na provođenje SDP-ovih politika, oni ruše SDP. Trebaju li snositi odgovornost, odnosno sankcije? Ukoliko opetuju svoje greške, ukoliko to rade namjerno samo da bi naštetili SDP-u, onda ih treba sankcionirati", jasan je član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić.

I sama iz stranke izbačena u vrijeme Zorana Milanovića, AleksandraKolarić situaciju naziva klanovskim borbama. No, protivi se izbacivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju se radi o ljudima koji su sami izbacivali druge, sami politički eliminirali, raspuštali stranačke organizacije, ali bez obzira na to sve, i njihova prava su ista. Imaju pravo kritizirati, a članstvo će reći prihvaća li njihov zahtjev za smjenom Bernardića", kaže Kolarić.

Na njegovu prethodnu funkciju sada tipuje Kolarić. Kandidirala se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo